Mcdid.nl - It's all about blogging

Terugval zindelijkheid

Emily is al bijna drie maanden zindelijk. Het ging hartstikke goed. Ze zei zelf dat ze moest plassen, ging netjes op de wc of op het potje (ook buiten de deur) en we hadden bijna geen ongelukjes. Ik weet niet wat er veranderd is, maar sinds vorige week lijkt het nergens meer op. Ik mag blij zijn met één plasje per dag op de wc, voor de rest loopt alles er langs. Het lijkt wel alsof onze dochter nog nooit zindelijk is geweest.

Nou hoor je dit wel vaker, dat kinderen na een tijd van perfect zindelijk zijn ineens een terugval kunnen krijgen, maar ik lees ook dat dit eigenlijk alleen voorkomt op het moment dat het kindje last heeft van stress of dat er iets groots is veranderd. Ik heb niet echt het idee dat er, nadat zij zindelijk is geworden, iets is veranderd en weet dus ook niet zo goed wat ik eraan kan doen.

Heb al van alles geprobeerd om haar weer op de wc / potje te krijgen, maar alles dat ik doe maakt haar alleen maar boos. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, ik wil wel dat het naar de wc gaan iets leuks blijft.

Heeft iemand een gouden tip voor me of moet ik haar gewoon even laten en komt het vanzelf wel weer terug? Hier gaat de luier dus maar weer even aan en hopen dat ze er binnenkort weer klaar voor is.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Kaatje 24 september 2012 20:11 uur

Wat al eerder is gezegd, gewoon even laten. We hebben hier ook ineens de laatste week elke dag eind van de middag een ‘ongelukje’. Heel irritant, maar weinig aan te doen. Succes ermee!

Beantwoorden
Billy 24 september 2012 15:04 uur

zou de komst van Mila, en het feit dat zij nog niet zindelijk is, er niets mee te maken hebben, Maris?
Komt wel weer goed hoor!

Beantwoorden

Dat komt vanzelf goed, Mateo was een drama om zindelijk te worden,…….maar toen ik er geen moeite meer voor deed kwam het vanzelf goed, ook ‘s nachts hij was al 6 toen hij volledig zindelijk werd ‘s nachts en volgens kinderarts kan het tot 12 jaar duren ;-). Geen paniek, maar ik weet dat het niet fijn is,…….

Beantwoorden
Floor 23 september 2012 20:03 uur

Even laten rusten. Het komt vanzelf wel weer. Kennelijk frustreert het haar ook omdat ze boos wordt als je erover begint. Even geen aandacht aanbesteden dan is de druk er voor haar ook af en zal ze het hoop ik gauw weer oppakken.

Beantwoorden
Rianne 23 september 2012 15:09 uur

Ik weet dat mijn zus haar zoontje een sticker laat plakken op een vel papier als hij op de wc of potje heeft geplast. Na een x aantal stickers (10 geloof ik) kun je dan bijv een cadeautje geven..?

Beantwoorden
Maris 23 september 2012 20:12 uur

Ook al geprobeerd, maar hielp niet

willeke 23 september 2012 10:55 uur

Laat het dan maar rusten. Het komt vanzelf wel weer. Dan alleen een luier aan en gewoon net doen alsof er niets aan de hand is. Er is wel weer veel gebeurd in haar leventje. Naar dansles en naar school. Allemaal nieuwe dingen die even verwerkt moeten worden ook al is het allemaal even leuk en heeft ze er heel veel zin in. Ik heb nog luiers hoor!!!!
Knuf

Beantwoorden
willeke 23 september 2012 10:25 uur

Hoeveel onderbroekjes heb je?? Kun je een paar dagen eerst het onderbroekje en dan de luier doen? Misschien helpt het als ze een poosje voelt dat ze een natte broek heeft. Die luiers geven niet dat gevoel. En anders komt het over een poosje wel weer. Misschien als ze naar school gaat en het daar ziet van andere kinderen. Maak het jezelf maar niet te moeilijk. Voorkom ook stress bij jezelf, dan gaat het vast goed. Zeg maar dat het jammer is als het niet lukt. Volgende keer misschien wel. Fijne speculaasjesdag!! Hihi

Beantwoorden
Maris 23 september 2012 10:26 uur

Dat doe ik dus al een hele week, wilde niet terug naar de luier omdat ik bang ben dat ik dan weer helemaal terug bij af ben. Maar de natte broeken lijken weinig effect te hebben, ze wil gewoon echt even niet naar de wc.

Ukkie 23 september 2012 14:20 uur

er is niet iets veranderd op de wc?
Ander geurtje? Andere kleur muur? Ander toiletpapier?

Maris 23 september 2012 20:13 uur

Nee, maar ze wil ook niet op haar potje, dus ligt niet perse aan de wc zelf. Het zal wel een fase zijn…

Ik heb geen tips.. Maar ik denk zelf dat je het mischien gewoon even moet laten even rusten en dan over een tijdje weer proberen. Tenzij ze het zelf aangeeft.

Beantwoorden
Maris 23 september 2012 10:24 uur

Ja ik denk dat het vanzelf ineens weer komt. Zo ging het met haar lopen ook. Ze kon lopen en na een paar dagen begon ze ineens weer te kruipen een hele maand lang. En na een maandje stond ze weer op en heeft ze nooit meer gekropen.

Jess 23 september 2012 10:04 uur

Wat vervelend, zowel voor Emily als voor jou. Ik heb geen tips voor je maar ik hoop dat ze snel weer zindelijk is.

Beantwoorden
Maeve 23 september 2012 09:39 uur

Dat loopt vanzelf wel los als je haar gewoon laat gaan ja, je kan kleine dingen zeggen als ze een ongelukje heeft waarbij je haar steunt zoals: Oh, jij vindt het vast ook jammer dat dit niet op de wc gelukt is he?
Zij zal zich nameljik minder betrokken voelen als je alleen maar zegt dat jij het jammer vindt zonder haar eigen gevoel erin te betrekken.
Uiteindelijk zal ze toch zelf weer de wil hebben om een ‘grote meid’ te zijn, komt vanzelf!

Beantwoorden
Maris 23 september 2012 10:02 uur

Dank je wel voor je reactie! Probeer haar ook zoveel mogelijk te steunen en positief te benaderen, maar uiteindelijk gaat het zo frustreren dat het zo vaak fout gaat en ze ‘weer’ een natte broek heeft. Vandaar dat ik nu maar weer een luier om doe, dan kan ik er ook wat beter mee omgaan :)

Elise 23 september 2012 09:29 uur

Ik denk dat je er niet teveel aandacht aan moet schenken, negatief is ook aandacht hè. Beloon de goede dingen, het komt wel weer goed.

Gr. Elise

Beantwoorden
Maris 23 september 2012 10:01 uur

Hee, je bent weer terug van vakantie?