Mcdid.nl - It's all about blogging

Haar eigen smaak

Dat kleine meisjes snel groot worden, dat weten we nu wel, maar dat ze zo snel een eigen smaak krijgen, dat wist ik dan weer niet.

Ik wil al een tijdje lang voor Emily nette schoentjes kopen. Ze heeft nu alleen maar laarzen en stoere sneakers. Iedere keer als ik in de winkel nette schoentjes bij haar aantrok en aan Emily vroeg of ze de schoenen mooi vond zei ze stug: “Nee, uit?”. Toen ik vorige week weer nette schoentjes bij haar aantrok, vroeg of ze ze mooi vond en weer het antwoord nee kreeg was ik het zat en probeerde ik het maar op een andere manier. Ik legde haar uit dat sneakers niet mooi stonden onder een jurkje en dat ze de nette schoentjes alleen onder haar jurkje aan hoeft te doen. Toen vond ze het goed en mocht ik ze kopen. Eindelijk!

En dat onthoudt ze goed hoor. Gisteren wilde ik namelijk een balletpakje met haar kopen in de stad, voor haar verjaardag. Ik pakte haar nette schoentjes om aan te doen (toch even stiekem proberen), maar direct zei ze: “Nee, niet die, andere schoenen?” en ze pakte snel haar stoere sneakers. Oke, ik had het haar beloofd dat ze het alleen aan hoefde onder een jurk, dus sneakers it is.

In de stad gingen we op zoek naar een balletjurkje. Daar loopt ze dan, door de winkel, te zoeken tussen alle kinderkleding aan de rekken. Trekt ze in één keer een broek tussen het rek vandaan. Hoor ik haar zeggen: “O mama, die is mooi”. Houdt ze de broek voor haar lichaam zegt ze: “Emily passen?”. Ik moest even hard om haar lachen. Ik haal de broek uit haar handen, hang hem terug en leg haar uit dat we op zoek waren naar een balletjurkje, niet naar een broek.

Uiteindelijk vonden we de balletjurkjes en samen met de winkelbediende zocht ik wat uit. We pasten het bij Emily aan en de vrouw zei tegen Emily: “Wauw, wat een mooie jurk. Vind je het mooi?”. Emily keek zorgelijk naar haar jurkje en zei: “Nee”. Ze liep naar het rek, pakte een andere jurk er tussen vandaan en zei: “Liever deze?”. De vrouw van de winkel kwam niet meer bij van het lachen en stond helemaal versteld dat dit kleine wijsneusje nog niet eens twee jaar oud is.

Na een zoektocht van iets meer dan een uur (wel vijf winkels af geweest) hebben Emily en ik een leuk balletpakje gevonden waar we het allebei mee eens waren. En dan natuurlijk nog zelf het tasje willen vasthouden in de stad en ermee naar de auto lopen alsof ze niets anders doet.

Ja, het is me er één, die dochter van ons. Ik wist niet dat die eigen smaak en eigen mening zo snel ontwikkeld zou zijn. Wel even wennen hoor, dat ik haar niet zomaar iets aan kan trekken dat ik leuk vind. Maar, het maakt het samen winkelen wel erg gezellig en leuk.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Petra 21 september 2012 13:31 uur

Geweldig, en zo herkenbaar :-D Ben benieuwd wat voor mooi pakje het is geworden. Show je het nog?

Beantwoorden
Maris 21 september 2012 17:08 uur

Het is een lichtroze romper, met lichtroze panty, donkerroze rokje en lichtroze schoentjes (met beenwarmers) geworden. Alle balletpakjes die we zagen vond ze stom, het moest perse een los rokje zijn. En ik zag zulke schattige, met Hello Kitty erop en een mooi tu-tu, maar nee, die vond ze echt lelijk! Ik zal er binnenkort een foto van maken.

Anouk 21 september 2012 09:00 uur

Wat schattig, geweldig, haha! Ben benieuwd of de schoentjes voor onder de jurk ooit echt aangaan…

Beantwoorden
Miranda 20 september 2012 16:03 uur

Hahah wat een heerlijk stukje! Hier gelukkig nog geen last van ;-) Dochterlief is 5,5 jaar maar trekt nog alles aan wat ik wil. Wel heeft ze een serieuze schoenentic en dat al op deze leeftijd!

Beantwoorden
Jess 20 september 2012 12:20 uur

Wat leuk zeg zo’n kleine eigenwijs. Kan me voorstellen dat winkelen erg gezellig is op deze manier. Dat gaat nog wat worden in de toekomst ;-) Ben benieuwd of jongens ook zo kieskeurig worden haha…

Beantwoorden
Maris 20 september 2012 14:12 uur

Ik denk dat het met jongens heel anders is. Mijn man is nog steeds niet kieskeurig en ik mag alles voor hem uitzoeken en meenemen in de winkel ;-)

Haha, wat grappig!
Stiekem word ik door jouw verhalen wel heel benieuwd naar haar en haar gebrabbel. Is er kans op een filmpje? ;)

Beantwoorden
Maris 20 september 2012 11:39 uur

Ik ben nooit zo heel goed in filmen, denk er altijd pas aan als het mooie moment alweer voorbij is. Maar zal de camera eens wat vaker klaar leggen. Mocht ik een keer een leuk filmpje hebben zal ik het zeker delen!

Ramona 20 september 2012 10:46 uur

Kort maar krachtig: Een tijdje getwijfeld, maar na dit stukje ben ik eruit Maris, ik wil ook moeder worden! *dikke smile*

Beantwoorden
Maris 20 september 2012 10:59 uur

Ahhhhh :) Als het je eigen kind is geniet je hier nog 100x meer van.

Geweldig zeg, lekker samen op pad voortaan om kleding te shoppen. Wel makkelijk dat ze precies weet wat ze wel en niet wil ;)

Beantwoorden
Nimke 20 september 2012 10:13 uur

Haha, geweldig! Wat geniaal… en dan te bedenken dat mijn moeder nog alles voor mij uitzocht toen ik 6 was ;)

Beantwoorden
Maris 20 september 2012 10:15 uur

Haha ja ik was ook niet zo snel hoor. Ik weet dat ik uiteindelijk tegen mijn moeder zei dat ik zelf kleding wilde uitzoeken (toen zij voor mij naar de stad wilde), omdat ik vond dat zij niets leuks uitzocht. Toen was ik negen jaar. Voelde me daarna heel erg schuldig dat ik zoiets naars durfde te zeggen, dat weet ik wel.

Nimke 20 september 2012 10:39 uur

Haha, de mijne zocht altijd kleren uit op de Tweedehands Beurs… gelukkig was het niet zo duur, dus dan kon ik makkelijker ‘nee’ zeggen :)

Maris 20 september 2012 10:59 uur

Woow goed geheugen. Is toch alweer een maand of drie geleden?

elise 20 september 2012 18:56 uur

Haha ja zoiets, mila was toen een weekje oud!

elise 20 september 2012 09:12 uur

Hahha ja het is me wat he! Ookal een echte dame dus. Ik had gister een grijs vestje voor Hayley klaarliggen om aan te doen. Ze begon héél hard te huilen, omdat ze hem niet mooi vond. Ze wilde hem niet aan. “Ik wil Kitty aan, roze!” *slik*

Beantwoorden