Mcdid.nl - It's all about blogging

Moeder natuur speelt met je

Afbeelding van acrossing.net

Toen ik was bevallen van Emily dacht ik al direct: “Dit wil ik nog eens meemaken”. Ik legde al mijn zwangerschapskleren in een doos met het idee dat die binnenkort weer naar beneden kwamen. En toen Emily een paar dagen oud was begon het weer heel erg, babykriebels. Iedere keer dacht ik aan een broertje of zusje voor haar. Dit gevoel bleef en uiteindelijk nam het de overhand. Ik wilde weer een baby, ik schreef er zelfs een blog over. Na een jaar besloten Rick en ik ervoor te gaan en snel daarna was ik zwanger van Mila.

Nu, na de zwangerschap van Mila, was ik er echt klaar mee. Na twee zwangerschappen geloofde ik het wel. Zonder moeite gingen direct de kleren de deur uit naar een vriendin van me. Ze vroeg me een tijdje later: “Mis je het niet, het zwanger zijn”. “Blegh, nee echt niet” dacht ik direct. Voor mij is het goed zo, nooit meer zwanger zijn, nooit meer hoeven bevallen, alleen nog maar genieten van twee gezonde dochters, wat een fijn vooruitzicht.

Vorige week was ik samen met Mila naar Emily haar dansles aan het kijken. Een ander meisje kwam binnen in een mooie prinsessenjurk. “Alleen daarom wilde ik al graag een meisje” zei ik tegen die moeder, kijkend naar het kleine prinsesje van haar. “Dat is je goed gelukt dan toch?” vroeg ze wijzend naar Emily. “Ja, ik heb er zelfs twee” vertelde ik trots toen ik Mila liet zien. De vrouw keek me vol trots aan en zei: “Heerlijk he? Ik heb er drie”.

En bam.. daar was het weer. Babykriebels. “Ik wil ook drie dochters” schreeuwden mijn hormonen met z’n allen in koor. Stomme moeder bij de dansles, brengt heel mijn hormoonhuishouding zomaar op hol. Ik weet in mijn hoofd dat het goed is zo hoor, twee dochters, ik wil ECHT niet nog meer. Maar wat ik zeg: “Moeder natuur speelt met je”, want ze is heel goed in het bespelen van je gevoelens/gedachten, volgens mij alleen maar zodat we onszelf blijven voortplanten. Ineens lijkt mijn zwangerschap en bevalling weer zo rooskleurig dat ik het bijna weer zou willen, lijken die eerste babymaanden (waarin wij continu met ons handen in het haar zaten vanwege het velen huilen) ineens helemaal niet zo erg meer, mis ik nu dat piepkleine mensje in mijn armen al, dat getrappel in mijn buik, het strelen over dat dikke bolletje en zou ik alles zo weer over willen doen.

Maar nee, ik wil het niet meer, het is echt goed zo. Echt! Moeder natuur, laat me alsjeblieft met rust. Ik wil niet voor de rest van mijn leven moeten blijven vechten tegen deze kriebels. Het is goed zo! Ga iemand anders maar plagen! My job is done. Toch?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Karin Jurriaans 24 september 2012 21:30 uur

Zo ontzettend herkenbaar!! Ik heb na de tweede ook alles de deur uitgedaan. In de volle overtuiging dat ik niet meer wilde. die overtuiging heb ik nog steeds. Mijn jongste begint nu lekker te babbelen en zichzelf te vermaken en dat is ook ontzettend fijn. Volgens mij ben ik ook een leukere moeder van twee dan van drie. Maar toch hoor ik mezelf zo nu en dan nog vragen; “weet je het zeker schat, dat je niet nog een derde wil”.

En inderdaad alle pijntjes, ongemakkelijkheden, de bevalling vergeet je. Ik heb twee prachtige zwangerschappen en bevallingen gehad totdat het zover is, dan weet ik zeker dat ik denk ‘brandend maagzuur, rusteloze benen dat was ook zo.

Tja moeder natuur heeft het maar mooi bedacht.

Beantwoorden
Nicole 22 september 2012 10:15 uur

Tsjah lastig.. hormonen haha!
Toch heb je niet zoveel te kiezen, stel dat je voor een 3e dochter gaat.. wie weet krijg je wel een lief mannetje ;) Zeg dat maar tegen moeder natuur :P

Nee ik kan me er helemaal niets bij indenken hoe dat moet voelen eigenlijk dus kan er wel wat van zeggen haha.. maar ja,schiet je niet echt iets mee op ;)

Beantwoorden

In mijn omgeving zie ik steeds meer mensen zwanger zijn, zelf kan ik me weinig leuks bij voorstellen. Scheelt dat ik geen relatie heb en nog geen behoeft heb om kinderen te krijgen!

Maar ik zal niet zeggen dat het nooit gaat gebeuren.

Succes met je hormoonkriebels ;)

Liefs

Beantwoorden
Jess 20 september 2012 12:18 uur

Mooi stukje meid, ik snap je wel hoor. Nu is ons gezin niet compleet en moet ik waarschijnlijk eerst een paar jaar moed verzamelen voordat ik weer aan zwanger worden wil denken maar het gevoel is er zeker. Ik heb een vriendin die ook altijd riep twee kinderen te willen en zij is inmiddels zwanger van haar vierde dochter. Vind het echt geweldig maar vier kinderen vind ik persoonlijk wel erg veel. Kus!

Beantwoorden
Maris 20 september 2012 12:43 uur

Dat kan ik me heel goed voorstellen. Hoop dat je volgende zwangerschap een stuk soepeler verloopt dan deze. Ik riep altijd dat ik vier kinderen wilde, maar ik vind twee echt genoeg, al zeggen mijn hormonen iets anders ;-)

Lydia 19 september 2012 21:38 uur

Dat Emily en Mila zo schattig zijn, maakt het er ook niet veel makkelijker op. ;) Gelukkig hoef je (samen met je man) niet nu direct een keuze te maken!

Beantwoorden
willeke 19 september 2012 19:22 uur

Het gekriebel KAN héél lang blijven hoor. Kleine baby’s blijven lief en telkens als je er eentje ziet of even vast mag houden kriebelt het weer. Veel sterkte ermee lieverd. Ga maar een rondje hollen als het te erg wordt. Hihi.

Beantwoorden
Billy 19 september 2012 17:54 uur

dit is iets waar niemand je écht raad kan in geven, Maris
Als je zélf verlangt naar nog een kind, en er ook beiden klaar voor zijn zou ik er voor kiezen. Maar dit is puur persoonlijk…

Beantwoorden

Neen, ik hoor geen geroep, ben ook al bijna 40,…..ik wil alleen nog meter worden en dan ook het liefst van een meisje, jongens heb ik nu wel gehad, zodat ik haar helemaal in het roze kan kleden met glitters om dan ‘s avonds weer aan de respectievelijke ouders te geven :-)

Beantwoorden
jennn 19 september 2012 14:13 uur

ooh, ik herken het hoor. Ik heb natuurlijk nog helemaal geen kinderen, maar die kriebels begin ik oo ksteeds meer te krijgen… waarom moet iedereen om me heen nou opeens zwanger worden of baby’s hebben! Oke, dat is overdreven, eigenlijk zou ik in mijn ‘bestevriendinnengroep’ de eerste zijn als ik nu zwanger zou worden, maar toch, ik hoor het van collega’s, andere vrienden buiten die groep, etc, en ik krijg steeds meer het gevoel van ‘ik wil ook!’

Beantwoorden

Rinkelende eierstokken, ik heb er geen last van en hoop dat ook niet te krijgen. Ik vind kinderen hartstikke leuk (ben niet voor niets leerkracht), zolang ze maar van een ander zijn. Van mezelf hoef ik er geen. En gelukkig denkt de Amerikaan daar ook zo over.

Hoop voor jou dat moeder natuur ophoudt met schreeuwen.

Beantwoorden
Miranda 19 september 2012 13:19 uur

Ik denk toch echt dat dat meer je eigen gevoel en je eigen gedachtes zijn, mijn hart word week als ik een kleine babietje zie maar ik heb nooit de drang naar een tweede gehad. Ik vind het heerlijk zo met z’n drietjes…..al vinden sommige mensen Dana zielig omdat ze alleen is.

Beantwoorden
Miranda 19 september 2012 12:56 uur

Jaaaaaaaa!!!! Ik ken het! Mijn gevoel zegt; Ik wil nog een kind, ik wil geen doorsnee gezin met 2 kinderen, ik wil nog een baby!! Mijn verstand zegt; Nee het is goed zo, 2 gezonde jongens, niet meer zwanger zijn en geen bevalling en gebroken nachten!

Beantwoorden
Maris 19 september 2012 13:12 uur

Ja precies dat heb ik dus ook… Pfff, hopelijk zwakt het gevoel ooit af!

Haha als je je toch nog bedenkt mag je al die leuke zwangerschapskleren weer terug hoor ;-). Krijg je er zelfs een dikke stapel extra van mijn recente koopwoede actie bij, hihi!!

Beantwoorden
Maris 19 september 2012 13:23 uur

Hihi lief! Nee, twee is echt goed genoeg. Geen drie kinderen hier in huis!

Maeve 19 september 2012 11:17 uur

Dat gevoel ken ik ook wel, vooral bij confrontaties met andere kleine kids en baby’s.
Maar ook ik heb zoiets van 2 is prima, en ze zijn nu al flink groot aan het worden.
Dat heeft ook zijn charmes en daar put ik genoeg plezier uit om niet nog een uk te willen.

Beantwoorden

Leuk blogje, het blijft nog wel even kriebelen denk ik met al die schattige kindjes op de Crèche en danslessen. ;)

Beantwoorden
Ann 19 september 2012 09:18 uur

Echt echt echt niet? hihi ;) Nou mijn eierstokken rinkelen wel als een idioot maargoed mij lijkt een groot gezin juist echt geweldig, jammer dat mijn vriend er anders over denkt….. Als ik steeds kijk naar mijn nicht hoe goed zij het wel niet doet als een moeder van 6 kinderen ooh daar kan ik soms zo (gezond!)jaloers op zijn..

Beantwoorden
Maris 19 september 2012 11:03 uur

wooow 6 kinderen? Dat lijkt me heel zwaar! Wel knap van haar dat ze het zo goed doet!

Geen last van, mijn eierstokken hebben nooit gerinkeld. Jill was een ‘ongelukje’ waar ik onwijs blij mee ben. Maar ik ben hiermee ook uitgevoortplant ;)

Beantwoorden
Maris 19 september 2012 11:07 uur

Wat lijkt me dat heerlijk, niet te hoeven vechten tegen die kriebels. Want geloof me, ze schreeuwen ZO hard dat ik mezelf soms niet eens kan horen nadenken!