Mcdid.nl - It's all about blogging

Brooddegen

Goede vrienden zie je soms heel vaak en soms gaat er ineens veel te veel tijd overheen. Om dat niet meer zomaar te laten gebeuren besloten Wouter en ik in ieder geval elke eerste woensdag van de maand af te spreken. Het leek Wouter leuk om die woensdagen iets creatiefs te doen. Brooddegen, dat stond deze maand op de planning.

Even op internet opgezocht hoe ik brooddeeg maak. Terwijl ik in de keuken het beslag sta te maken zorgt Wouter voor de kinderen en doet het alsof hij het al jaren doet.

Vroeger als kind heb ik vaak met brooddeeg (ook wel bekend als zoutdeeg) gekleid, maar dat is echt al jaren geleden. Ik wist in het begin ook niet zo goed wat ik moest maken. Emily ging direct druk aan de slag. Ze sneed haar stuk klei, maakte weer balletjes, rupsjes, taartjes, broodjes. Ze was heel creatief.

Uiteindelijk hebben we toch lekker gekleid en nog best leuke dingen gemaakt. Volgende woensdag gaan we het schilderen. Ook Emily heeft haar best gedaan. Ze heeft twee dingen gemaakt, die bloem/zeester onderin en hetgeen waar ik de pijl naartoe heb getrokken. Ik zag er een muis in, Wouter een rogge. Wat zie jij erin? En wanneer heb jij voor het laatst met brooddeeg gekleid?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

ioon 22 september 2012 20:53 uur

Oh dat brengt herinneringen terug. De eerste en meteen ook laatste keer was in groep 3. Geen idee waarom het de laatste keer was want ik vond het prachtig. :)
Super leuk dat jullie dat gedaan hebben!

Beantwoorden
Saskia 19 september 2012 09:21 uur

Ja dat is echt super leuk om te doen! Lang geleden dat ik dit heb gedaan… We deden dit vaak op mijn oude werk…

Beantwoorden
Ann 18 september 2012 17:54 uur

Oh dat is wel heeeeeeeeeeeeel lang geleden dat ik dat heb gedaan!! Mooie creaties hebben jullie ervan gemaakt en wat een handige vent!

Beantwoorden

Ooit wel eens een keertje gedaan ja, volgens mij op school
Ik zie er toch wel echt een vis in =)

Beantwoorden
Billy 18 september 2012 16:46 uur

ik denk niet dat ik ooit met brooddeeg gewerkt heb, tenzij om er (in een creatieve opwelling) ‘s zelf brood mee te bakken… ;-)

Groetjes!

Beantwoorden
Nimke 18 september 2012 14:51 uur

Ik ga ook voor een vis, alhoewel ik een rog ook wel leuk gevonden vind :) Ik vond het deeg trouwens ook lekker, zo zout… haha

Beantwoorden

Wat leuk zeg! Wij moeten volgende keer ook maar eens wat leuks doen met Emily! Maar misschien is brooddegen niet zo geschikt voor mij. Ik kan me herinneren dat ik het voor het laatst op de basisschool deed, maar dat ik het deeg lekker vond om op te eten. Ik hield nogal van zout. #ashamed

Beantwoorden
Maris 18 september 2012 16:48 uur

Hahaha echt? Dat is wel heel erg zout! Maar gaan we doen, leuk! Misschien kunnen we sokpoppen maken, dat vond ik vroeger altijd zo leuk!

Maris 18 september 2012 16:49 uur

Niet alleen leuk, ook lekker goedkoop. Gewoon wat bloem kopen (kost een paar cent). Lauwwarm water erbij en flink wat zout, klaar! :)

Ik kan me niet eens herinneren of ik dat wel ooit gedaan heb…
Tegenwoordig maak ik wel brooddeeg, maar daar maak ik dan ook echt brood van. Erg lekker :)

Beantwoorden
Petra 18 september 2012 11:28 uur

Wauw, brooddeeg… dat is lang geleden :-) Leuk, ook om een vast moment in de maand te prikken waarop je afspreekt.

Beantwoorden
Floor 18 september 2012 10:13 uur

Wouter kan wel multitasken, zo te zien! Leuk om zo iedere maand iets met elkaar te ondernemen.
In Emily haar kunstwerk zie ik een soort van rog. De laatste keer dat ik met brooddeeg heb gefrutseld is alweer veel te lang geleden helaas. Tijd om weer eens te doen. Misschien binnenkort met de oppaskinderen een keer.

Beantwoorden
Maris 18 september 2012 10:47 uur

Hij is nog single, hihi :)

Haha!