Mcdid.nl - It's all about blogging

Dromen over dromen

Afbeelding van kendellshanklin.deviantart.com

Als klein meisje had ik veel dromen. Veel van deze dromen heb ik inmiddels waar gemaakt (getrouwd in een prachtige, witte prinsessenjurk, twee lieve dochtertjes, een eigen huisje). De meeste dromen gingen redelijk vanzelf, zonder angst, gewoon omdat het goed voelde.

Ook zijn er een aantal dromen die ik had, waar ik nog niets mee heb gedaan. Ik zou het wel willen (denk ik), die dromen nastreven, maar ik durf het niet. Ik dacht altijd dat het was dat ik bang was om te falen, dat ik niet zeker genoeg was van mezelf om die droom te kunnen behalen. Het is meer dan dat. Ik ben niet alleen bang om te falen, ik ben bang dat die droom uiteindelijk toch niet mijn droom is en dat ik dan niets meer heb om van te dromen.

Ik vraag me af, is het soms niet gewoon fijner om een droom te hebben dan een droom daadwerkelijk te behalen? Gewoonweg lekker dromen over je dromen? Het heet natuurlijk niet voor niets dromen. Is het niet gewoon fijner om te denken dat je nog heel veel zou kunnen gaan doen, nog heel veel potentie hebt dan dat je weet dat het niet is wat je wil of dat je er niet goed genoeg voor bent? Of als je er wel goed in bent, krijg je dan vanzelf weer nieuwe dromen of houdt het dan op?

Ik vind het erg lastig. Ik heb/had veel dromen, als klein meisje al, en heb er nu een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant zou ik het graag willen doen, willen weten of het nog steeds mijn droom is en of het echt zo’n mooie droom is als ik denk dat het is. Aan de andere kant ben ik dus bang dat het niet mijn droom is en ik niets meer heb om van te dromen. Misschien ben ik er gewoon nog niet klaar voor of misschien zijn het mijn dromen allang niet meer, al denk ik van wel, en behaal ik het daarom maar niet. Maar goed, stel nou dat ik weet dat ik volgende week kom te overlijden. Zou ik dan spijt krijgen dat ik het nooit heb geprobeerd? Wat heb je dan eigenlijk nog aan die dromen?

Hoe ga jij om met je dromen? Heb je ze uberhaupt of ben je niet zo’n dromer? Probeer je alles direct uit of ben je net als ik bang? Bang om te falen, bang om daarna geen dromen meer te hebben?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Deirdre 21 september 2012 22:06 uur

Ik probeer het gewoon! Liever spijt dat het niet gelukt is/tegen gevallen is dan spijt hebben dat je het nooit gedaan hebt! Alles kan, als je maar wilt :) Niet teveel bij nadenken, gewoon doen.

Beantwoorden

Ik ben heel erg een dromer en mijn dromen wijzigen nogal eens.
Opzich ben ik iemand die graag snel resultaat zie, maar in sommige gevallen ben ik heel bang om te falen.

Soms wel erg lastig!

Liefs!!

Beantwoorden

Dromen veranderen constant en kunnen on-hold worden geplaatst door gebeurtenissen in je leven,…….ik denk dat het eerder vrede is nemen met wat het leven je biedt en je kansen te grijpen of te nemen wanneer ze er zijn,………en heb vertrouwen in het lot en in de wetenschap dat alles altijd goed komt!!!

Beantwoorden
Saskia 17 september 2012 09:03 uur

Ik denk dat een droom houden toch wel fijn is i.p.v. dat je al je dromen waar maakt. waar moet je dan over nadenken als je alles toch al hebt (gehad)?

Beantwoorden
Rosa 16 september 2012 17:14 uur

Ik denk, in jouw geval, dat dit niet de dromen zijn die je nog wil, anders had je het al ondernemen, Je bent geen onzeker type, je hebt al super veel dromen behaald (ik quote: “zonder angst, omdat het goed voelde”). Zegt dat niet genoeg? Lekker laten varen en nieuwe dromen ontvangen!

Beantwoorden
Maris 16 september 2012 17:17 uur

Ja dat denk ik dus ook. Ik ben iemand die vrij impulsief/spontaan is, eigenlijk alles direct doet zonder er echt over na te denken en niet echt bang is nieuwe dingen toe te laten/risico’s te nemen. Behalve over die ene droom, waar ik me dus steeds afvraag of het nou komt omdat ik het echt niet wil of omdat ik het niet durf. Vreemd eigenlijk, dat je het verschil niet echt weet.

Norma 16 september 2012 17:12 uur

Ja ik herken dit wel een beetje! Ik heb ook jarenlang al wat dromen, maar wat je zegt, heb ik deze dromen niet behaald omdat ik bang ben dan geen dromen meer te hebben of omdat ik bang ben uit onzekerheid. Ik denk in mijn geval dat ik bang ben om geen dromen meer te hebben. Terwijl dat eigenlijk stom is, want iedereen weet dat je altijd wel blijft dromen, er komt vanzelf wel weer iets nieuws.

Beantwoorden
Petra 16 september 2012 11:29 uur

Hierover stond toevallig een artikel in de (geloof ik) Flow. Strekking van het verhaal was dat je moest kijken naar wat de achterliggende wens van je droom is. De schrijfster van het artikel wilde altijd graag een keer naar Berlijn om daar te wonen. Maar er zat eigenlijk een andere wens achter: vrijheid. Hetzelfde als je bijvoorbeeld een boek wilt schrijven. Wil je dat omdat je iets te vertellen hebt? Of wil je eigenlijk gewoon dat mensen je zien staan? En je waarderen? En je prijzen om wie je bent? Ik vond het een fijn artikel om te lezen, omdat het je dromen weer eens in een ander daglicht zet.

Beantwoorden
Maris 16 september 2012 14:21 uur

O toevallig, wil het wel lezen. Het zou heel goed kunnen hoor, als kind verzin je vaak dromen om je ouders trots te maken, om gezien te worden. Misschien omdat je al heel je leven denkt dat het je droom is hou je je daar maar aan vast?! Want als het echt je droom was, waarom onderneem je dan maar niets, zelfs niet als mogelijkheden zich voordoen om die droom te bereiken? Kan toch niet alleen maar angst zijn?

willeke 16 september 2012 10:21 uur

Ik had/heb 2 dromen. De eerste is helaas vervlogen een poos geleden. Ik heb hem nog wel, maar ik moet in een andere vorm gaan denken misschien. Die andere was dat ik een (lieve) oma zou worden. Dat schreef ik altijd in de vriendenboekjes van de kleuters uit mijn klas. Nou die droom is uitgekomen. Ik ben een SUPERTROTSE oma van twee héél mooie kleidochters. De nieuwe droom die ik wil/ga laten uitkomen is dat ik dichterbij kom wonen om nog meer te genieten van hun (en jullie) ontwikkeling.
Ach ja als je ouder wordt worden de dromen minder in getal. Veel zijn er uitgekomen. Een aantal ook niet. Maar daarvoor zijn andere dromen gekomen die niet onbereikbaar waren/zijn. Ik ben nog lang niet klaar zoals je ziet met mijn dromen en ik droom lekker verder over de dingen waarvan ik weet dat ze niet te behalen zijn. Maar dat mag toch?

Beantwoorden