Mcdid.nl - It's all about blogging

De zoektocht naar ‘de stoel’

Herken je dit? Je bent aan het verhuizen en denkt: “Oke, nu ga ik het gelijk helemaal goed doen”. Oude troep gooi je weg en je probeert alles mooi te maken. Muren worden in de kleur geschilderd die je altijd al wilde en je koopt wat nieuwe spullen. Alleen ja… dat portemonneetje is altijd snel leeg. “Dan nog maar wat langer met deze spullen doen, ik zoek binnenkort wel iets nieuws uit” denk je dan. Uiteindelijk ben je een paar jaar verder en zit je nog steeds naar je oude spullen te kijken.

Tja, dat hebben wij dus wel. Altijd. Alleen al met onze veel te kleine eethoek. Die is meegegaan met de verhuizing, met het idee dat we binnenkort een nieuwe uit zouden gaan zoeken en een jaar later zaten we er nog steeds aan. Niet eens omdat het geld er niet voor was, meer omdat ik echt niet wist wat ik wilde hebben. Maar toen onze kat laatst onze eetkamerstoelen zo erg gesloopt had (op dat soort moment ben ik zo blij met die beestjes, not) besloten we eindelijk naar een nieuwe eethoek te gaan kijken.

We waren er al snel uit dat we voor een grote vierkante tafel zouden gaan, dat paste het beste in onze keuken. Maar ja, wat voor stoelen doe ik daarbij? Geweven stof durfde ik niet meer aan, dan was het binnen de kortste keren weren gesloopt door onze kat (wat ik heel jammer vind, want dat vind ik wel het mooist), hout en riet sloopt ie nog harder dan geweven stof en plastic…. nee, daar gaan we het niet eens over hebben. Het zou dus in ieder geval stoffen stoelen worden.

Geloof me, dat was een flinke zoektocht, naar de stoel die bij onze eethoek past, maar… op ieder potje past een deksel en bij ieder katje een stoel die hij niet kan slopen. Een stoffen stoel gevonden, maar dan van zulk sterk materiaal dat ons lieve katje het niet stuk krijgt (en de hoezen zijn wasbaar, dus ook onze lieve kindjes kunnen rustig aan tafel eten en de stoelen zo nu en dan eens vies maken). Gevonden door ideeën op te doen via de site van Home24 die een ruim aanbod voor meubels heeft.

Dit is het uiteindelijk geworden, onze nieuwe eethoek, met vier nieuwe stoelen (nu die stomme lamp erboven nog eens vervangen, alleen weet ik echt nog niet wat voor lamp ik dan wil). In de toekomst wil ik nog die kinderstoelen gaan vervangen door een picknickbank, zelfde kleur als de eettafel. Kunnen ze lekker met vriendjes en vriendinnetjes eraan zitten knutselen.

Wat vind je ervan?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

ioon 15 september 2012 09:01 uur

Ik vind het heel mooi! Ik zou zelf nooit witte stoelen durven nemen. Daarvoor knoei ik veel te veel. :x

Beantwoorden
Anouk 14 september 2012 09:39 uur

Mooi! Leuk dat je zo’n bankje neer gaat zetten als de kinderstoelen weg gaan. Ziet er zo gezellig uit.

Beantwoorden

Vraagje trouwens; welke plugin gebruik je om facebookreacties direct op je site te laten weergeven?

Beantwoorden
Maris 14 september 2012 08:08 uur

Facebook Simple Connect. Wel even wat werk om hem te installeren en moet zeggen dat ie nog niet altijd even goed werkt. Binnenkort maar eens naar kijken!

Mooie set. Lekker strak ook, volgens mij houden jullie daar wel van.

Ik weet al dat ik in de toekomst een paar oude stoelen ga kopen (kringloop of mp) en die op wil knappen. Eettafel in een basiskleur en de stoelen in een meer sprekende kleur.

Beantwoorden
Anouk 13 september 2012 18:37 uur

Mooie stoelen! Zelf vond ik het heel lastig om een paar mooie eetkamerstoelen te zoeken, m’n vriend en ik hebben echt heel veel winkels afgespeurd, maar uiteindelijk hebben we een paar hele gave gevonden (beetje in de stijl van de beroemde Barcelona-bank) bij KARE, een Duitse keten met een vestiging in Almere-Buiten (Doemere). Hebben ze echt hele leuke spullen voor als je niet iets standaards wilt. Prijzen verschillen daar btw heel erg, sommige dingen zijn extreem duur, andere heel betaalbaar. Zeker de moeite waard voor als je weer eens wat wilt veranderen in je huis.

Beantwoorden
Maris 14 september 2012 08:10 uur

Bedankt voor de tip, ik kende het winkeltje niet. Zal er eens een keer gaan kijken!

Billy 13 september 2012 17:07 uur

het ziet er heel mooi uit, Maris
Al heb ik wel twijfels over kat-resistente stoelen… :-P

Groetjes!

Beantwoorden
Maris 13 september 2012 17:55 uur

Nou ze staan er nu al een tijdje en ze blijven heel, de kat kijkt er niet eens naar om (ze zijn blijkbaar niet leuk om aan te krabben). Hij neemt nu de onderste traptrede :P

Lotte 13 september 2012 15:56 uur

oh heel erg leuk zo. Ik zat ook te denken aan een vierkante tafel voor bij ons

Beantwoorden
Nimke 13 september 2012 12:42 uur

Haha, of je koopt iets maar zet het gewoon nooit in elkaar, of hangt het nooit op! Mijn spiegel staat al twee jaar tegen de muur aan, haha, werkt ook prima :)
Ik de de tafel er leuk zo! Past er idd heel leuk bij, en zo’n bankje is helemaal tof…

Beantwoorden
Nimke 13 september 2012 12:43 uur

wat ik dacht toen ik die zin schreef weet ik niet, maar ik bedoelde dat het leuk was :) Erg leuk dan natuurlijk!

Jess 13 september 2012 10:33 uur

Herkenbaar stuk haha… Ook wij kijken nog steeds oude spullen aan helaas. Vind het alleen zonde om het te gaan vervangen als het niet stuk is. Wij hebben een eettafel en stoelen uit de koopjeshoek van Ikea. Er was een plek op het blad beschadigd maar dat heb ik toentertijd bijgewerkt met witte verf. (witte tafel)

Ik vind je nieuwe eethoek erg mooi en die stoelen zijn leuk en praktisch. Je gaat waarschijnlijk nog jaren plezier hebben van deze aankoop.

Beantwoorden
Maris 13 september 2012 11:10 uur

Dank je wel. Leuk weer eens wat van je te horen. Lekker aan het genieten van je kleine mannetje? Gaat alles goed met jou? Al een beetje hersteld van de bevalling?

Maeve 13 september 2012 10:17 uur

Leuk hoor!
En zo’n bankje wat je wil als ze groter zijn heb ik sinds kort, ben er erg blij mee :-) en de kids ook

Beantwoorden
Maris 13 september 2012 11:05 uur

Leuk. Ja ik kan niet wachten tot die kinderstoelen de deur uit kunnen. Nog twee jaar en dan staat daar ons bankje :)