Mcdid.nl - It's all about blogging

Het geheim van de man onthuld

Wij doen altijd op zaterdag de weekboodschappen. Vroeger waren we nooit zo van weekboodschappen doen, maar nu we twee kinderen hebben is het niet zo handig om elke dag naar de supermarkt te gaan en eten te halen. Fijn idee vind ik het nu wel, alles dan in huis te hebben voor een hele week en alleen af en toe vers brood te hoeven halen.

Over het algemeen ga ik het halen, op zaterdagochtend. Dan ben ik er maar van af. Ik hou er namelijk niet zo van, boodschappen doen. Ik pak mijn menubord erbij, bedenk voor heel de week wat we gaan eten, maak een lijstje, ga samen met Emily naar de supermarkt (zij is namelijk wel dol op boodschappen doen en wil perse mee), werk het lijstje af en haal wat extra lekkere dingen, reken af, geef Emily een ballon die bij de uitgang staan, laad de auto in en rij naar huis. Thuis de tassen uit de auto, uitruimen in de keuken, klaar.

“Waarom ik dit uitschrijf, dat is toch iets heel normaals” denk je nu? “Dat doen we toch allemaal zo?”. Tja, dat dacht ik ook, dat het iets heel normaals is, iets heel makkelijks, maar toch krijgt mijn lieve man het iedere keer weer voor elkaar om thuis te komen en de helft te vergeten. Als hij boodschappen gaat doen maak ik een lijstje, waar alles op staat. Rick komt thuis en zegt dan vol trots: “Volgens mij heb ik alles” en dan toch, tijdens het uitruimen vraag ik: “Euh, liefje? Waar is het brood? Waar is de smeerkaas? Die stonden ook op het lijstje”. Je ziet hem dan kijken: “O, die ben ik vergeten, maar voor de rest heb ik alles!”. Rick zijn antwoord, iedere keer na het boodschappen doen: “Ik ben er gewoon niet zo goed in, sorry”.

Laatst was manlief met een vriend van hem aan het praten die een hekel heeft aan het huishouden en ik hoorde op de gang die vriend tegen Rick zeggen: “Ik doe expres of ik slecht ben in het huishouden. Met de was doen bijvoorbeeld, gewoon even expres een rood shirt bij de witte was gooien. Conclusie: ik hoef het nooit meer te doen, want ik ben er ‘echt’ niet goed in”. Hard lachen ze er samen op.

“Aha” dacht ik. “Dus zo werkt het?”. Waar ik een hekel aan heb is dingen ophangen. Ik kan best boren, doe het ook regelmatig, maar liever laat ik het Rick doen. Ik vind dat namelijk echt zo’n naar mannenklusje. Maar goed, ik kan dus ineens ‘echt niet meer’  boren. O, wat ben ik er slecht in. Met een houtboor, op klopstand, ging ik in het plafond staan boren om een klamboe op te hangen. Hmmm.. ik kom de muur niet in, dan boor ik daarnaast maar weer een gaatje. Uiteindelijk een te kleine plug half in het plafond geramd en de klamboe opgehangen. Zag er niet uit natuurlijk. Rick was ook zwaar ontevreden over mijn kluswerk.

Maar raad eens, die tactiek van die mannen werkt SUPER goed, want…. ik mag nooit meer iets boren hier in huis en Rick hangt tegenwoordig vet snel iets op als ik zeg dat ik het anders ga doen. Af en toe kan je nog wat leren van die mannen!

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Maris 6 oktober 2012 22:18 uur

Jawel, maar had het hem al verteld laatst :)

justm3 1 oktober 2012 17:37 uur

Wahahaa lol, die truk moet ik onthouden :D

Vriendlief gaat ook helemaal niet graag naar de supermarkt, hij weigert meestal dus te gaan. Eergisteren kwam hij nog thuis met kristalsuiker ipv poedersuiker/bloemsuiker.. Misschien dat hij deze truk ook wel probeerde toe te passen :p

Beantwoorden
Maris 6 oktober 2012 22:18 uur

Hahaha zou zo maar kunnen. Mannen… :)

Nicole 16 september 2012 10:17 uur

Hahahaha wat moet ik lachen om dit stukje!
Ik heb t makkelijk want ik doe altijd samen met Hubbie to be de boodschappen, maar ja wij hebben dan ook nog geen kids wat zoiets moeilijker zou maken!
Vind het wel fijn want hij sjouwt altijd en duwt het karretje en ik sjees door de winkel om alles in te laden.

Wel vind ik het erg moeilijk om voor een hele week een menu te maken. Dat lukt ons vaak ook gewoon niet, meestal is het voor 4 dagen ofzo.
Heb de laatste tijd sowieso geen inspiratie voor het koken… Dus wordt het vaak iets wat we regelmatig eten… Saai!

Beantwoorden
Inge 14 september 2012 14:56 uur

Ik kan heeel veeeel klusjes verzinnen waar ik niet zo goed in ben. Ga ik gauw proberen.

Beantwoorden

Moet ik onthouden deze techniek,……ik pas de hulpeloze vrouwtje techniek toe, werkt ook prima, ook al past hij niet bij mijn persoonlijkheid :-)

Beantwoorden
Maris 14 september 2012 11:04 uur

Haha als het maar werkt toch? :D

ioon 13 september 2012 23:09 uur

Ik laat dit stuk maar niet lezen aan mijn vriend. Dadelijk breng je hem op ideeën en ik heb hem net zo goed geïnstrueerd met alles. ;)

Beantwoorden

Whaha geweldig!! Dan weet ik dat ook weer voor al mijn vriend opeens de was fout doet!

Maar ik heb geluk met mijn vriend hij wilt altijd alles voor me doen.

Liefs
Daniëlle

Beantwoorden
Maris 12 september 2012 18:20 uur

Tja, had het hem laatst al verteld, dus hij wist het al! :)

Saskia 12 september 2012 08:08 uur

Oh dit is HEEL herkenbaar met die boodschappen… Altijd wordt er wat vergeten terwijl je toch echt een lijstje meegeeft.

Beantwoorden
Anouk 11 september 2012 19:29 uur

Hahaha, wat een heerlijk stukje! Mannen, mannen, mannen… helaas, geheim verklapt bij deze;)!

Beantwoorden
Rick 11 september 2012 18:14 uur

Nou nou nou, de helft vergeten is wel een beetje overdreven he? En je snapt dat ik vanaf nu weer in code taal met mijn vrienden ga praten. Mijn excuses aan alle mannen die nu door de mand vallen.

Beantwoorden

Ohh wat super! Dat ga ik ook proberen bij Dwight. Wij hebben altijd die discussie over het huishouden!! Voortaan gewoon steeds vaker dingen koken die hij niet zo lekker vind, hopelijk krijg ik dan vaker pindasoep en roti!! :-)

Beantwoorden
Billy 11 september 2012 16:14 uur

hahahaha, stout van jou hoor!

Ik hou wél van booschappen doen, doe die zelfs liefst alleen. En wij gebruiken ook een lijstje, maar vergeten doen we nooit iets!

Groetjes!

Beantwoorden

Hahhaha wat erg eigenlijk…. Eens kijken welke klusjes ik niet kan ;-)
Meis, mijn meisje is ziekig… Mocht ik er morgen niet zijn dan ben ik er de week erna. Als je het zeker wil weten moet je je tel even mailen maar jij gaat vast zoiezo toch?

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 15:01 uur

Ahhh wat zielig voor Fenne, sterkte voor haar. Ik zie je morgen wel verschijnen en zo niet dan zie ik je volgende week wel. Ik ben er sowieso :) Kus

Haha, geweldig stukje! Ook echt mannen weer hè, van die dingen zo bespreken… Mijn vriend is tijdens het boodschappen doen juist heel fanatiek en komt met allerlei (lekkere) dingen thuis die we niet nodig hebben.

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 14:49 uur

Haha ja dat heeft Rick inderdaad ook wel, thuiskomen met een hoop onzin en overbodige lekkere dingen, maar dan wel de belangrijke (saaie) boodschappen vergeten ;-)

Deirdre 11 september 2012 14:33 uur

Whaha super, die ga ik onthouden! Maar laat mijn vriend nou net geen klusser zijn en het meeste in het huishouden doen ^_^

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 14:08 uur

Wat lief! Dank je wel meid!

Floor 11 september 2012 12:38 uur

Haha, heerlijk. Zou het met huisgenoten ook zo werken? Vaak ben ik degene die dingen klust ed. Ik kan natuurlijk wel een foutje faken, maar dan krijg ik het met de huisbaas aan de stok en niet met de huisgenoten ;)

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 13:00 uur

Haha geen idee, je zou het kunnen proberen? :)

Irenelidwina 11 september 2012 12:29 uur

Eerlijk gezegd mag ik niet klagen. Sven doet denk ik meer aan het huishouden dan ik. Hij doet ook altijd de boodschappen op zondag. Ik hoef niet eens een boodschappenlijstje te maken. Hij verzint het allemaal zelf, doet dat heel zorgvuldig en vergeet nooit iets.

Ik kom thuis zoals Rick: vergeet sowieso de helft op mijn lijstje te zetten en kom dan vervolgens met de helft van wat op het lijstje thuis. Om vervolgens trots te roepen: “het was wel goedkoop he, deze week?”

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 17:02 uur

Hahahaha wat ben je toch ook geweldig :D Wees maar zuinig op die Sven van jou!

Petra 11 september 2012 10:41 uur

hahahahaha misschien is dat hier de truc ook… ik moet altijd heel lang vragen om klusjes gedaan te krijgen, als ik het zelf (verkeerd) doe, doet hij het misschien ook sneller.

Overigens is manlief hier veel beter in de weekboodschappen dan ik, dus hij doet het dan ook meestal. En som… gaan we gezellig samen, dan maken we er een gezinsuitje van.

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 13:00 uur

Toen we alleen Emily nog hadden gingen we ook vaak met z’n drieen boodschappen doen, maar nu is het een beetje onhandig als Emily in de winkelwagen zit en Mila dan ook nog mee moet (en dus niet de maxi cosi op het kinderzitje kan).