Mcdid.nl - It's all about blogging

Het wiegje naast ons bed

Vanaf dat Mila drie weken oud is slaapt ze in haar eigen bedje, op haar eigen kamer. Ze sliep daar beter dan in het wiegje bij ons naast het bed. Het wiegje staat al die tijd al leeg en staat er nog steeds. Ook al weet ik dat ze er niet meer in zal slapen (volgens mij past ze er nu al niet eens meer in), ook al is het een vreselijke sta in de weg, toch kan ik het wiegje maar niet opruimen.

Waarom niet? Omdat ik dan die bijzondere periode definitief afsluit. Omdat ik weet dat er dan nooit meer een klein baby’tje komt die in dat wiegje gaat slapen. Omdat ik het, stiekem, toch erg moeilijk vind om het los te laten.

Ondanks dat ik super blij ben dat Mila nu wat groter wordt, dat we weer wat meer nachtrust hebben, ik iets grotere baby’s leuker vind dan die pasgeboren baby’tjes en ik echt niet nog een baby wil, vind ik het moeilijk om dit wiegje op te ruimen. Met de rest van de spulletjes heb ik weinig moeite. Haar kleinste kleertjes heb ik al, zonder moeite, de deur uit gedaan en iemand anders blij mee gemaakt. Het wiegje daarentegen kan ik niet opruimen, het heeft iets bijzonders.

Ik laat hem nog een weekje staan en dan ga ik hem definitief uit elkaar halen en teruggeven aan mijn nicht, zodat hij straks weer door kan naar iemand anders in de familie die een baby’tje krijgt. Hopelijk vind ik het volgende week minder moeilijk. Wat is het toch snel gegaan allemaal!

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Billy 10 september 2012 16:14 uur

ze groeien er zo snel uit, inderdaad
Daarom is het ook handig als je zo’n wiegje kan lenen van familie of vrienden

Beantwoorden
Miranda 10 september 2012 10:49 uur

Verschrikkelijk lastig, de wieg heb ik vrij snel naar zolder gedaan en de rest van de spullen ook, maar nu…….ga ik er definitief afscheid van nemen d.m.v. verkoop en/of weggeven of bewaar ik het nog eventjes. Ik durf de knoop niet door te hakken. De kans dat er een derde kom is heel klein, ik ben erg gelukkig dat ik 2 gezonde kinderen, maar toch…je weet maar nooit!

Beantwoorden
Deirdre 10 september 2012 10:48 uur

Gaat echt heel snel! Wij hebben de kinderwagen gebruikt als wieg de 3e nacht sliep Mike al in z’n eigen bed! Ze worden echt zo snel groot :)

Beantwoorden
tineke 9 september 2012 20:44 uur

Ik kan me voorstellen dat het er dan wel even in ‘hakt’ als het ware.. Maar dan staan er natuurlijk weer nieuwe avonturen te wachten! Mijn moeder zegt altijd dat ze veel liever ons als tiener/puber/volwassen dochters heeft dan jonge kinderen, maar dat zal vast mee verschuiven met de leeftijd, haha ;)

Beantwoorden
willeke 9 september 2012 20:08 uur

Gelukkig hebben we de foto’s nog!!!! Je zult nog veel los moeten laten en opruimen in het leven met kinderen hoor lieverd. En hoe oud ze ook zijn, het blijft moeilijk. Geloof me. Ik heb nog een paar spulletjes van toen Rick klein was en ik kan ze NOG niet wegdoen.
Maar die grote box volgend jaar er weer uit vind ik helemaal niet moeilijk.

Beantwoorden
Mien 9 september 2012 15:34 uur

Ook te gebruiken voor een puppy: voor de eerste nachtjes zonder zijn moeder en nestgenootjes..ideetje?

Beantwoorden
Maris 9 september 2012 15:35 uur

Hahaha nee wij hebben juist met reden laatst onze hond weggedaan. Geen honden meer voor ons :-)

Saskia 9 september 2012 13:22 uur

Oh dat lijkt me inderdaad erg lastig om zo’n periode af te sluiten. Het is dan gelijk zo definitief. Succes ermee! En kleine meisjes worden groot…

Beantwoorden

Ik moest even kijken wanneer ze ook al weer geboren is, maar dat is inderdaad al bijna weer 3 maanden geleden! Dat is echt snel gegaan.
Hopelijk lukt het je volgende week beter om het wiegje op te ruimen.

Beantwoorden
Maris 9 september 2012 15:35 uur

Ja twee en een halve maand is ze nu. Is inderdaad snel gegaan!