Mcdid.nl - It's all about blogging

Emily’s eerste dansles

Gisterochtend had ik met Emily haar eerste dansles. Ik had haar tijdens het ontbijt verteld wat we gingen doen en in de auto werd ze al enthousiast. We waren iets eerder gegaan, zodat we even kennis konden maken met de danslerares.

Toen alle kindjes er waren mochten ze bij haar op de grond komen zitten, om op te schrijven wie er allemaal waren. Emily ging direct naast de juf zitten. Alle ouders gingen naar de gang en ik besloot ook meteen te gaan, Emily deed al zo leuk mee, maar toen ze mij zag weglopen stond ze direct op en liep ze met me mee. Te verwachten. Ik liep met haar terug en iedereen begon te dansen. De danslerares pakte haar hand vast en begon met alle kindjes te huppelen. Dat vond Emily prachtig, ze lachte het uit en ik kreeg tranen in mijn ogen (sappie die ik ben). Ik ging weer naar de gang en dit keer vond ze het goed.

Vanaf de gang heb ik met een grote glimlach naar haar gekeken, naar hoe ze aan het dansen was en hoe erg ze haar best deed om met de groep mee te doen. Af en toe begreep ze nog niet helemaal wat ze moest doen, maar dat is ook niet zo gek voor een eerste keer. Na een half uur dansen was de les afgelopen en mocht ik weer naar binnen. “Nog een keer” stond Emily daar wel honderd keer achter elkaar te roepen. Ze wilde nog helemaal niet stoppen met dansen, ze vond het veel te leuk. Ik moest lachen en heb maar direct een inschrijfformulier van de tafel gepakt.

In de auto op de terugweg (en de hele rest van de dag) hield ze er maar niet over op. “Mama, was leuk met kindjes dansen”. Kijk, daar doen we het voor! Volgende week mag ze al beginnen met haar danslessen. Ook zei ze dat ze die jurkjes van die meisjes zo mooi vond en er ook één wilde. Ach ja… hebben we direct een leuk cadeau voor haar verjaardag.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

ioon 15 september 2012 09:09 uur

Ah super dat ze het zo leuk heeft gevonden! (nu ben ik klaar met bijlezen van blogjes ;) )

Beantwoorden
Deirdre 9 september 2012 09:50 uur

Oooohh zo geweldig!! *smelt* Ik weet hoe het is :) Ik ga deze week ook op zoek naar dansles voor mijn dochter!

Beantwoorden
Debbie 7 september 2012 13:25 uur

Wat leuk zeg zo,n eerste dansles voor je meissie… En heerlijk dat ze zo genoten heeft.

Beantwoorden
Kaatje 7 september 2012 07:59 uur

Zo schattig! Ik kan ook echt niet wachten om met Meisje zoiets te gaan doen. Ze staat/zit nu al altijd te swingen zodra ze muziek hoort. Eerst maar eens lopen, maar mevrouw heeft met haar 17 maanden nog totaal geen haast. Waarom lopen als je ook kruipen kan hè :-)

Beantwoorden
Maris 7 september 2012 08:43 uur

Hihi alles op haar eigen tijd! Wel grappig, meestal is dat echt een jongetjesinstelling.

Anouk 6 september 2012 22:09 uur

Wat leuk!! Heb je dus nog redelijk snel een dansschool in de buurt gevonden? fijn!:)

Beantwoorden
Maris 7 september 2012 15:03 uur

Ja, dankzij de tips van mijn blogvolgers! Bedankt allemaal alsnog!

Billy 6 september 2012 20:12 uur

kleine kinderen vinden het meestal heel leuk hé, dat ritmisch bewegen
En de mama’s (en ook papa’s) genieten dan ook… ;-)

Beantwoorden
Maris 7 september 2012 08:43 uur

Ja absoluut.. Tranen in mijn ogen! :D

willeke 6 september 2012 19:07 uur

Genieten voor moeder en kind! Het ziet er heel lief en gezellig uit allemaal. Is zij de jongste van het stel? Knap dat ze meteen meedeed hoor! Ja de eerste keer mama weg is even spannend, maar nu weet ze dat je haar weer komt halen en is het goed. Ik ben benieuwd of ze er morgen iets van gaat vertellen aan mij.

Beantwoorden
Miranda 6 september 2012 18:37 uur

Ohhh wat leuk en lieffff!! Dana zit nu een jaar op streetdance en ik krijg ook af en toe natte oogjes hoor, zo lief en stoer tegelijk :-) Superlieve foto’s!!

Beantwoorden
Ann 6 september 2012 15:38 uur

Wat super leuk voor Emily! Ik snap wel dat Emily ook graag zo’n jurkje wilt hebben die zijn onwijs gaaf! Vroeger had ik ze ook hihi

Beantwoorden

Wat leuk dat ze het zo naar haar zin had, lief om al die kindjes op de foto zo enthousiast te zien :)

Beantwoorden
Petra 6 september 2012 09:07 uur

Smelt Smelt Smelt! Met hoofdletters :-D Wat leuk dat ze zo goed meedeed! Heerlijk om te zien lijkt me.

Beantwoorden
Diana 6 september 2012 08:46 uur

Ahh wat lief zeg!!! Welke school is het uitendenlijk geworden? Ben blij dat ze het zo leuk vond :)

Beantwoorden