Mcdid.nl - It's all about blogging

Op zoek naar een bank

O, wat roep ik dit al lang, dat ik een nieuwe bank wil. Een aantal jaar geleden, nog ver voordat we kinderen hadden, hadden Rick en ik samen een bank gekocht. We wilden een hoekbank, waar we lekker samen op konden liggen. We hadden een vrij klein huurhuisje toen nog, vonden op internet een bank die precies paste en bestelde die.

Wat waren we er blij mee toen de bank er was. Heel de woonkamer was gevuld met bank, maar ach… wat maakte ons dat uit. We woonden er letterlijk in. We aten erop (we hadden niet eens een eettafel toen), we sliepen erop, we deden alles op die bank. Toen we gingen verhuizen begon het idee van een nieuwe bank wel te kriebelen, maar we vonden anderen dingen belangrijker om aan te schaffen (nieuw bed, peuterkamer, dat soort dingen).

Dat er op geleefd is, is ook goed te zien. De bank ziet er echt niet meer uit. Dat is nog niet eens het ergste, hij heeft het nu ook begeven. De zijkant is doorgezakt en de achterkant breekt bijna af (je kan het een beetje zien op de foto, rechts). Nog een paar dagen en de hele bank stort in elkaar. Het is nu echt tijd om afscheid te gaan nemen van onze bank en op zoek te gaan naar een nieuwe.

We zijn nu al een tijdje rond aan het kijken. Banken die we tegen kwamen die wel betaalbaar waren, zaten niet lekker of waren niet mooi genoeg. De banken waar ik wel heel enthousiast van werd waren bijna 2000 euro. Een nieuwe bank gaat het dus gewoon niet worden, aangezien ik best wat eisen heb, dus dan maar op marktplaats zoeken.

En ja hoor, na een tijd lang zoeken op marktplaats vond ik de bank. De perfecte bank. De maat was goed, hij zit lekker (ik ken hem namelijk, heb er in de winkel al opgezeten), pas een jaartje oud, op te halen in Almere (!) en voor precies het bedrag dat ik eraan uit wilde geven. Toen ik een afspraak wilde maken vertelde de koper dat de bank net verkocht was.

Wat een domper… Maar, ik gaf het niet op. Na een tijdje zoeken hebben we op Marktplaats weer precies diezelfde bank gevonden, ook in Almere af te halen. Hij is wel iets duurder dan die vorige ervoor vroeg, maar we kunnen natuurlijk nog onderhandelen. We mogen van de week gaan kijken! Laten we hopen dat het hem is en dat hij in het echt net zo perfect is als op de foto.

Waar heb jij jouw bank gekocht?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Karin Jurriaans 26 september 2012 22:27 uur

Ja ja Ook ik heb mijn bank op Mp gekocht. Supermooi een paarsfluwele 3 zitter + love seat en hocker. 200 euro, dat is geen geld en ziet er echt als nieuw uit. De bank komt uit almere en via MP kwam ik een verhuisservice tegen, die hem voor 100 euro gebracht heeft. Koopje toch!!

Inderdaad een mooi bank kost nieuw gewoon veel te veel geld, dat heb ik er niet voor over. Ik koop bijna alles op Marktplaats of snuffel net zo lang totdat ik iets tegen kom wat naar mijn smaak is. Ik neem er ook wel de tijd voor.

Kleding via MP vind ik altijd wat lastiger, de kleuren zijn anders of het is een beetje verwassen. Dus als ik voor kleding kijk, dan altijd in de buurt zodat ik het kan zien. Behalve de jurkjes van kink Loui, dat is gewoon top kwaliteit.

Beantwoorden
Nicole 16 september 2012 10:09 uur

Haha het eerste stukje kwam erg overeen met mijn ervaring met mn bank.
Had hem gekocht want ik werd er verliefd op en hij paste in mijn woonkamer, dat ik daarnaast verder geen ruimte meer over had… boeiend, was toch alleen!
Alleen toen kwam Vriend Konijn en niet veel later Hubbie to be..
En nu willen we nog een hond erbij en straks kindjes.. Tsjah de bank is tooooo big!

ps ben paar weken off geweest, probeer wel alles te lezen maar reageer niet op elk logje van de afgelopen 3 weken, is iets teveel ;)

Beantwoorden
Anouk 13 september 2012 18:40 uur

Ahw, dat is balen zeg, dat ‘ie net was verkocht! Heb sinds kort ook een nieuw bankstel. Gekocht bij Profijt (goede service en prijzen vallen nog wel mee. Thuisbezorgen doen ze ook op heel veel dagen en maar voor 50 euro). Wie weet vind je er wat ;) – op de site staat btw niet hun volledige collectie, daarvoor moet je echt even naar de winkel.

Beantwoorden

Mijn bankje kreeg ik voor het slagen voor mijn HAVO. Ik luisterde braaf naar paps en kreeg een wat hogere bank (ben lang zoals je weet), die veel te hard zat voor een bank. Heb hem weg moeten doen toen mijn onderhuurster er brandgaten in gemaakt had.
Waar ik nu woon is een gemeubileerd appartement. De bank bestaat uit drie losse delen en is een 3zits.

Beantwoorden
Rianne 7 september 2012 16:48 uur

Mijn bank komt van Ikea. Ook een hoekbank en hij zit heerlijk! Elke hoes kan apart gewassen worden wat nogal handig is met een puppy =D

Beantwoorden
ioon 5 september 2012 19:10 uur

Wij hebben gewoon een Ikea bank. Maar wel eentje met speciale bekleding en stiksel. Ik vind banken zoooo moeilijk. En ik heb een gruwelijke hekel aan die verkopers die meteen in de eerste 5 minuten al de helft van de prijs af doen. (Zet het dan goedkoper op het plaatje?)

Beantwoorden
Rena 5 september 2012 18:37 uur

Ik heb mijn bank bij zitmaxx gekocht. Ook ik had precies voor ogen wat ik zocht, maar veelal buiten budget. Bij zitmaxx vond ik wat ik zocht voor een goede prijs.

Beantwoorden
Maris 6 september 2012 17:52 uur

Ja misschien dat wij daar ook nog wel willen gaan kijken. Het is alleen voor ons niet echt naast de deur, maar zag op hun site wel hele mooie banken!

Rena 6 september 2012 21:39 uur

Nee dat is waar, is meer naast mijn deur;) maar als je echt niks kan vinden is het de rit misschien wel waard.

willeke 5 september 2012 17:10 uur

Tot nu toe heb ik mijn banken allemaal gekregen, of zelf gebouwd en er kussens op gelegd van het oude bankstel van mijn ouders. Wel met kussenslopen in de kleur die toen mode was. Ik ben benieuwd of ik ooit nog eens een bank zelf ga uitzoeken en kopen. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn krijgertjes. Succes, en ik hoop dat jullie de bank kunnen kopen. Ik kom dan natuurlijk snel kijken.

Beantwoorden
Ann 5 september 2012 16:55 uur

Wij hebben onze bank bij de Ikea gekocht een leren bankstel, niet echt geschikt voor katten ;) met carre stiksel. uhm naam karlstad dacht ik maar ze hebben het ook in het stof enzo.

Beantwoorden
Billy 5 september 2012 16:45 uur

wij kochten onze zitbanken aan de werkgever waar mijn vrouw nog bij gewerkt heeft
Was dus redelijk voordelig…

Beantwoorden
Lydia 5 september 2012 16:02 uur

Ik heb nog nooit een bank zelf aan hebben hoeven schaffen. Wel snap ik je helemaal als je zegt dat je met twee kids en een kat geen dure bank wilt hebben. Alle banken die mijn ouders hebben gehad zijn door de kat, eh, opgeleukt, en door veelvuldig gebruik binnen vijf jaar doorgezakt.

Ik zou persoonlijk toch voor een IKEA Ektorp bank gaan. Vooruit, deze zakt ook binnen een paar jaar door, maar de wasbare hoes is een geschenk uit de hemel. We hebben er thee, kattenkots, koffie, vieze vingers, chocolade uit kunnen wassen en de volgende beurt (pizza, met dank aan mijn broer) gaat ook goed komen.

Beantwoorden
Laura 5 september 2012 10:07 uur

Toen we gingen samenwonen, trok ik bij vriendlief in. Hij had een 2-zits & 3-zits leren bank die veel te kolossaal waren voor de woonkamer en van leer. Lekker plakkerig in een woning op het zuiden, vier hoog met plat dak ;)

We gingen op zoek naar een andere bank, en wilde een bank met loungedeel. Maar alle standaard loungebanken waren te groot. We hadden namelijk ook nog een soort schuifdeur tussen woonkamer en slaapkamer en daar wilden we hem niet voor hebben staan. Het was onze snelste route naar het balkon :)

Uiteindelijk kwamen we terecht bij Boconcept in Almere-Buiten, waar je ze zelf kon samenstellen. En dus niet zo groot als de Ikea. We waren – slik – 1700 euro kwijt volgens mij. Maar dan was hij wel helemaal op maat en met de juiste stoffen en konden we de eetkamerstoelen ook met dezelfde stoffen.

Hij is nu 6 jaar oud en ziet er uit als nieuw. In onze nieuwe woning komt hij net zo goed uit. Voorlopig blijft ‘ie nog even.

Beantwoorden
Maris 5 september 2012 11:20 uur

Een duurdere bank gaat zeker langer mee, dus op zich is het het wel waard. Alleen met twee kleine kindjes (en een kat) wil ik niet zoveel geld uitgeven, omdat ik weet dat het hier niet zo heel lang mooi blijft ;-)

Maris 5 september 2012 11:21 uur

De IKEA banken zitten inderdaad heerlijk, agree!

Miranda 5 september 2012 09:34 uur

Ohh wat jammer dat de bank net verkocht was maar gelukkig heb je er weer een gevonden, ik hoop dat het jullie gaat lukken met de prijs en de bank snel in jullie huis staat.

Toen wij gingen samenwonen hebben we alles nieuw gekocht, van boven naar beneden bij Morres Wonen in Hulst. Was ff rijden voor ons maar de meubels die wij wilde waren alleen daar te koop. Zes weken na bestelling werd alles in een keer geleverd en geplaatst door 4 medewerkers van hun :-) Wij hebben een wit leren bankstel, ideaal dat het leer is er word echt opgeleefd en de bank ziet er nog super uit.

Succes met de aankoop!!

Beantwoorden

Gelukkig heb je weer dezelfde gevonden, zo jammer dat die vorige net verkocht was. De bank die je nu hebt vind ik ook wel erg mooi!
WIj hebben 2.5 jaar geleden een bank gekregen. Het was een goede bank nog, de kleuren pasten in het huis maar zelf zouden we hem niet snel uitgezocht hebben. Maar goed, we hadden net een andere woning gevonden en een gratis bank is dan nooit weg :)

Beantwoorden
Saskia 5 september 2012 09:17 uur

Oh zeker balen als het dan net weg is.. Gelukkig heb je dezelfde snel weer gevonden.
Ik weet even niet meer hoe de winkel heet waar onze bank vandaan komt. Volgens mij iets met Haage… Is alweer 3.5 jaar geleden en ben super blij met onze chille, grote hoekbank.

Succes met het kopen van een nieuwe bank!

Beantwoorden
Miranda 5 september 2012 09:13 uur

Grappig! Ook ik wilde in ons nieuwe huis een nieuwe bank, ik wist precies wat ik wilde. Maar die was ook erg duur. Toen ik hoogzwanger was van de tweede en weer een ukkepuk van 9 maanden op visite kreeg en ik toen zag hoe mijn (oude) bank er uit kwam te zien, dacht ik; Oke ik ga de eerste 5 jaar geen dure bank kopen. Dus even rondgekeken en een gelijksoortige bank gevonden bij de Wehkamp (wie had dat verwacht, dat ik nog eens een bank zou kopen bij de Wehkamp). Goede recenties, dus toch de gok gewaagd en helemaal happy met mijn goedkopere bank!

Beantwoorden
Maris 5 september 2012 11:18 uur

Dat hebben wij dus ook, met twee kleine kindjes blijft je bank gewoon niet lang mooi en dan wil ik er al helemaal niet zoveel geld aan uitgeven. De bank die wij nu hebben hadden we toen bij Neckermann besteld. Inderdaad, best prima, maar heeft nu toch wel zijn beste tijd gehad.