Mcdid.nl - It's all about blogging

Dat kan goedkoper: Boxkleed

Weer een nieuwe blog voor de blogreeks: Dat kan goedkoper! Een tijd geleden, nog voordat Mila geboren was, was ik opzoek naar een nieuw boxkleed. Die van Emily had zijn beste tijd gehad, Mila verdiende wel een nieuwe. Ik zag een ontzettend leuk kleed, met in het midden labels eraan, speelgoedjes, kraakzakjes. Oftewel, een boxkleed/speelkleed. 80 euro vroegen ze ervoor. Ik liet het dus liggen, dat vond ik te duur. Ik kocht een boxkleed van 30 euro, zonder dingetjes eraan.

Vorige week bedacht ik me weer ineens dat ik dit kleed wilde. En nu met deze nieuwe blogreeks, ach… waarom ook niet? Ik ga het zelf maken. Dus weer aan de slag gegaan. Lintjes gekocht bij de Action, wat oude spullen uit huis getrokken en erbij gedaan en na iets meer dan een uurtje werk was mijn eigen boxkleed klaar, voor 32 euro!

Wat heb je nodig?

 1. Een boxkleed
 2. Stevige lintjes in leuke kleuren
 3. Naald en draad
 4. Een washandje
 5. Iets dat kraakt (een verpakking, boterhamzakje etc.)
 6. Een oud shirt met leuke patroontjes erop
 7. Naaimachine
 8. Schaar

Hoe heb ik het gedaan?

Voor het kraakdoekje

 1. Pak een oude washand;
 2. Knip de washand in de door jou gewenste lengte;
 3. Knip wat leuke patroontjes uit een oud shirt (ik had nog een oud Hello Kitty vest van Emily liggen die ik niet meer ging gebruiken en heb die plaatjes er vanaf geknipt;
 4. Naai de plaatjes erop vast;
 5. Knip de zijkant van de washand open;
 6. Knip wat lintjes af die je wil gebruiken;
 7. Klap de lintjes dubbel en naai ze aan de binnenkant vast;
 8. Naai de zijkant weer dicht;
 9. Vul via de bovenkant het doekje met iets krakends;
 10. Naai de bovenkant dicht;
 11. Klaar!

Voor het boxkleed

 1. Knip een aantal lintjes af in verschillende lengtes;
 2. Doe de lintjes binnenste buiten en naai ze aan de onderkant vast met naald en draad;
 3. Strijk de lintjes onder een natte doek, zodat ze mooi plat zijn;
 4. Naai de lintjes vast aan het boxkleed (ik heb alle lintjes in een lijn gelegd aan de zijkant en in één stuk door genaaid, ook waar geen lintjes zaten, zodat ik niet iedere keer het kleed er opnieuw onder hoefde te krijgen);
 5. Naai het kraakdoekje vast;
 6. Bevestig een leuke ring en speelgoed aan enkele lintjes;
 7. Klaar!

Even wat naaiwerk, maar je saaie boxkleed is omgetoverd in een super leuk speelkleed. Uiteraard kan je weer eindeloos variëren met kleurtjes. Succes ermee. Hier kan je hem vinden op Pinterest.

Heb jij ook een keer zoiets gemaakt, of ga je het nu maken, en vind je het leuk om hiervan een foto te delen? Plaats het dan op de Facebookpagina van MCDID.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Anouk 5 september 2012 18:13 uur

Echt weer helemaal leuk bedacht deze editie van het kan goedkoper! Als ik later mama ben kan ik nog veel leren jou en je blog, hihi!

Beantwoorden
Maris 7 september 2012 14:57 uur

Ahhh wat een lieve comment. Btw. Ik vroeg me al af waarom ik zou weinig van jou hoorde op mijn blog. Zie ik net dat mijn spamfilter AL jouw reacties van afgelopen weken heeft tegengehouden (vraag me niet waarom), dus heb ze allemaal gelezen en geaccepteerd!

Harmien 4 september 2012 14:47 uur

ziet er knap uit meid!! miss leuk om een keer samen aan de knutsel te gaan haha:P

Beantwoorden