Mcdid.nl - It's all about blogging

Hoe verkoop je wat?

“Wauw, wat een leuke tafel. Waar heb je die gekocht?” vragen mensen me dan. Vol trots zeg ik: “Marktplaats, 50 euro!”. Ik ben dol op Marktplaats. Heerlijk vind ik het, te kunnen besparen op dat soort dingen. Lekker rond struinen tussen spullen en voor weinig geld kunnen kopen wat je zocht.

En niet alleen koop ik veel via Marktplaats, ik verkoop ook veel. Al moet ik zeggen, dat het tegenwoordig wel een stuk moeilijker is om iets verkocht te krijgen op Marktplaats, omdat er zo onwijs veel op staat. Eigenlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Dan heb je ook nog van die mensen ertussen die veel te weinig vragen voor het product dat jij ook wil verkopen, waardoor je gedwongen wordt het ook voor de prijs weg te doen. Je moet je best doen om je product nu goed verkocht te krijgen, ervoor zorgen dat jouw product opvalt. Hier wat tips van mij die kunnen helpen:

 1. Maak een mooie foto met weinig omgeving eromheen en probeer iets unieks aan de foto toe te voegen. Verkoop je bijvoorbeeld meisjes kinderkleren, leg dan je kleren op een witte ondergrond (of hang ze op aan een witte kast) en leg en er een grote roze bloem bij, zodat het de foto opvrolijkt;
 2. Maak ook veel detailfoto’s, dus niet alleen van het grote geheel;
 3. Bewerk de foto’s een beetje op de computer, zodat de kleuren mooier overkomen. Dat verkoopt beter dan een ‘kiekje';
 4. Mocht je meer van dezelfde producten verkopen (bijvoorbeeld kinderkleertjes), plaats dan na alle foto’s van het product ook alvast een foto van een ander product;
 5. Probeer leuke setjes te maken, niet alleen maar één los product;
 6. Gebruik altijd hetzelfde account. Er staat bij hoe lang je al spullen verkoopt op Marktplaats. Dit geeft vertrouwen;
 7. Zet altijd je telefoonnummer erbij, ook dit geeft vertrouwen;
 8. Bedenk een pakkende titel;
 9. Schrijf een leuk verhaal bij je artikel, geef veel details van het product (maten, kleuren, kenmerken) en laat merken dat je veel binding hebt gehad met het product. Dat vinden mensen fijn;
 10. Gebruik altijd de optie t.e.a.b (tegen elk aannemelijk bod). Een vaste prijs werkt niet, mensen haken dan snel af;
 11. Schrijf in de tekst wat de nieuwprijs of de waarde van het product is;
 12. Zet onderaan in de tekst dat je nog meer verkoopt en dat ze ook echt je andere advertenties moeten bekijken;
 13. Klinkt misschien logisch, maar toch zie ik vaak dat het verkeerd gaat. Zet je advertentie in de goede categorie;
 14. Reageer snel op e-mails van mensen anders hebben ze al wat anders gevonden;
 15. Schrijf in de mail, als je akkoord gaat, direct waar ze het kunnen ophalen, of waar ze het geld op kunnen storten en geef direct een datum en tijd aan dat schikt. Dit is dringender en zorgt sneller voor actie.

Succes met verkopen. Heb jij nog meer handige tips die je hier nog aan toe wil voegen?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Anouk 5 september 2012 18:10 uur

Handige tips! Ik vertrouw marktplaats alleen niet zo meer… er zijn altijd mensen die het verpesten voor andere.

Beantwoorden

Ik vind het heel verschillend, de ene keer verkoop ik heel veel en snel en de andere keer blijft het een beetje hangen.

Zet nu ook vaak advertenties op 2ehands.nl

Liefs!!

Beantwoorden
Deirdre 4 september 2012 21:52 uur

Wij hebben vorige week een box op MP gezet en nog geen reacties!! Terwijl de vorige box (ongeveer een maand geleden) binnen een dag verkocht was!

Beantwoorden
Miranda 4 september 2012 11:16 uur

Ik verkoop altijd al Dana haar ‘oude’ kleding via MP, ik maak mooie duidelijk foto’s en en zet er altijd een begin bod bij. Zo vermijd ik de onzinbiedingen en krijg ik er uiteindelijk vaak voor wat ik er ook voor wil hebben.

Ook zet ik onder iedere adv zie ook mijn andere advertentie’s omdat ik vaak meerdere advertentie’s heb met kleding, Zo kunnen de kopers een pakket maken en dat scheelt weer in verzendkosten.

Ook doe ik alleen aan versturen en niet ophalen (met kleding en kleinere dingen), moet echt niet allerlei vreemde mensen in mijn huis die dan ook nog eens proberen af te dingen, geen trek in!

Kopen daarentegen heb ik nog nooit via MP gedaan. Ik heb nog nooit iets gekocht via MP maar verkocht daarentegen ;-)

Beantwoorden
Ann 3 september 2012 21:04 uur

Ik koop en verkoop ook op Marktplaats. Pas nog onze koel en vrieskast verkocht via mp, lekker makkelijk en nog een aardig bedragje voor gekregen ook!

Beantwoorden
Billy 3 september 2012 19:31 uur

ik kijk eigenlijk heel weinig op dergelijke sites
maar misschien doe ik dat wel beter eens vooraleer een dure aankoop te doen

verkopen doe ik dus ook al niet, veel dingen die we niet meer gebruiken krijgen bij vrienden of familie een plaatsje

Groetjes!

Beantwoorden
Petra 3 september 2012 19:00 uur

Ik verkoop ook wel eens iets op marktplaats, maar wat ik vervelend vind, is dat als je de boel niet snel verkoopt, je zelf continu die oude spullen nog moet opslaan.
Ook vind ik alle mailtjes die je dan krijgt over alle advertenties apart nogal irritant. Ik koop trouwens wel veel op marktplaats…

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 20:37 uur

O ja… al die mailtjes die je van MP krijgt. HATELIJK!

Handige tips! Ik heb vorige week voor het eerst wat op Marktplaats gezet en kreeg al snel wat biedingen binnen! Vandaag ontving ik alleen een mailtje van MP zelf dat er een gebruiker geblokkeerd was die op een item van mij had geboden. Blij dat ik haar nog niet gecontacteerd had! ;)

Beantwoorden
Laura 3 september 2012 11:46 uur

@ Fakirmohamed Reda: hier ook die irritaties. Onlangs best goedkoop de oude vloer verkocht en achteraf belde die mensen dat het geen 50 vierkante meter was toen ze thuiskwamen, maar 20 vierkante meter. Dat kan gewoon no way! Hele discussies en uiteindelijk heb ik het geld terug gestort om er van af te staan. Gratis vloer werd dat dus :(

Nu hebben we een tv over en het liefst doe ik het via FB of Twitter, maar daar nog geen geïnteresseerden. Iemand interesse? ;)

@ maris: ik heb dus al heel lang een account, maar de mailtjes van bieders komen niet meer aan. Dus wil ik mijn mailadres wijzigen, maar dan wordt er een mailtje gestuurd naar het oude adres en dat komt dus ook niet aan. Dat wordt dus wel een nieuw account.

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 12:51 uur

O lekker handig. Heb je al een mailtje gestuurd naar Marktplaats met dit probleem? Misschien hebben ze er een oplossing voor. Vet balen van die vloer.. sommige mensen doen inderdaad erg moeilijk :(

Laura 3 september 2012 12:57 uur

Ja, daar kwam ik zo niet verder mee, dat ik dacht: “Dan maar een nieuw account”. Nooit bedacht aan betrouwbaarheid van een ouder account…

Floor 3 september 2012 11:03 uur

Heel logisch, jouw tips. Maar hoe vaak er niet aan voorbij wordt gegaan… Ik heb nog een tip, namelijk besteedt ook aandacht aan de tekst. Hoe vaak ik geen telegramachtige teksten tegenkom, niet normaal. Een leuk verhaaltje verkoopt veel beter!

En ik stuur zelf altijd even een mailtje terug als ik het product ontvangen heb, dat maakt het verkopen denk ik ook net wat leuker. Als je weet dat het goed terechtkomt. Maar dat is weer de andere kant van de medaille, misschien voor een volgende blog: hoe heurt het op Marktplaats ;)

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 12:48 uur

Dat doe ik inderdaad ook altijd, even netjes een mailtje sturen dat ik het goed heb ontvangen en dat ik er blij mee ben. Wel zo netjes vind ik!

Ik begin mij steeds meer te ergeren aan Marktplaats kopers.
-10% van de vraagprijs bieden
-no show bij afspraak
-prijsonderhandelen, proefrijden en daarna beginnen over een beperkt budget
-geen geld bij zich hebben bij ophalen

Ik ga ouderwets een kaartje ophangen in de supermarkt. Ben benieuwd of dat werkt.

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 12:52 uur

Oooo ik herken je frustratie. Vooral van die mensen die gewoon niets laten horen als je hebt afgesproken en daarna ook nooit meer reageren op hun mail.. zit je dan te wachten!

Miranda 3 september 2012 09:00 uur

Leuk!! Ook ik ben al op Marktplaats actief vanaf de eerste uurtjes, al is het de laatste tijd inderdaad wat moeilijker….maar zo af en toe verkoop ik nog wel wat.

PS Ik ga je noemen ik je blogje wat vandaag online komt, als je het vervelend vind hoor ik het wel, dan haal ik het weg.

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 09:26 uur

Natuurlijk geen probleem! :)