Mcdid.nl - It's all about blogging

Een avondje samen

Afbeelding van terroirist.com

Twee weken geleden merkten Rick en ik ineens dat we behoefte kregen aan een avondje samen, een date, we misten even wat tijd met elkaar. Daten, iets dat we niet meer gedaan hebben sinds dat Mila is geboren. Ook niet zo heel gek, we zijn druk met andere dingen en een avondje samen de deur uit is dan niet zo gemakkelijk meer. Ricks moeder bood aan om bij ons thuis op te passen, zodat wij samen uit eten konden.

Emily gaat vaak naar mijn schoonmoeder, die zijn zo gek op elkaar. Mila is nog wat klein en heb ik nog niet eerder naar iemand toe gebracht zonder dat ik daarbij was. Een eerste avond mijn kleine meisje achter laten was stiekem even moeilijk, ook al wist ik dat ze in goede handen was. Na honderd keer alles te hebben verteld en uitgelegd te hebben (en na tienduizend kusjes) gingen Rick en ik, vorige week woensdag, de deur uit. Samen!

We zijn uit eten geweest in Amersfoort, bij hetzelfde restaurant waar we twee en een half jaar geleden uit eten gingen om onze ondertrouw te vieren. Het restaurant was ons goed bevallen (plus, we hadden nog een bon liggen voor een gratis diner van dat restaurant). We hebben heerlijk gegeten, gelachen, gekletst en genoten. Het was fijn om te weten dat we zonder onze kinderen ook nog steeds even gek zijn op elkaar. Het was heerlijk om even met mijn man te daten ♥.

Nog een leuke anekdote: Twee jaar geleden wilde we de parkeergarage die naast het restaurant zat betalen, maar kwamen we vijftig cent aan parkeergeld tekort. Heel de stad doorgelopen, op zoek naar een pinautomaat, allemaal waren ze buiten gebruik. Na een uur hadden we eindelijk een werkende gevonden, kwamen we, toen we eenmaal terug waren bij de parkeergarage, erachter dat er een pinautomaat op de hoek naast de garage zat.

Deze keer, voordat we gingen, vroeg ik aan Rick: “Neem je nu genoeg parkeergeld mee, zodat we niet weer een hele avondwandeling van anderhalf uur hoeven te maken?”. Rick verzekerde me dat het goed kwam. Bij het willen betalen van de parkeergarage trekt Rick zijn creditcard uit zijn zak, maar helaas… bij deze parkeergarage kan je niet betalen met creditcard. Daar gingen we weer, op naar het pinautomaat. Gelukkig wisten we dit keer dat er één op de hoek zat en liepen we niet weer heel de stad door.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Kaatje 3 september 2012 08:39 uur

Heerlijk en heel goed voor je relatie (en jezelf) om er soms even uit te zijn. Man en ik proberen nu ook weer 1 tot 2 avonden in de maand te gaan dansen samen. Omdat de kinderen dan logeren, kunnen we eerst gezellig rustig samen eten en kletsen thuis. Even geen papa en mama, maar gewoon wij.

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 13:01 uur

Ja is ook echt belangrijk, even tijd samen. En er even uit is toch anders dan ‘s avonds thuis samen wat doen. Leuk dat jullie dansen. Wat voor dans?

Petra 2 september 2012 22:09 uur

Ik hoor zulke goede verhalen over Humphrey’s! Het is in mijn eigen stad, en toch heb ik er nog nooit gegeten! Ik denk dat ik manlief ook eens meevraag voor een avondje uit binnenkort. Bedankt voor de tip!

En fijn dat jullie zo’n leuke avond hebben gehad. Behalve dan dat de parkeergarage geen creditcards accepteerde. Gelukkig hoefde je nu geen sightseeing Amersfoort by Night te doen. Hoewel dat ook heel mooi kan zijn hoor ;-)

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 13:01 uur

Schandalig!! Haha, nee hoor, ik kom vaker buiten mijn eigen stadje bij restaurants, dan in mijn eigen stad. Heel logisch!

Maris 3 september 2012 13:01 uur

Btw. Volgende keer als ik weer in Amersfoort ben kom ik even een bakje thee drinken. Goed idee?

Petra 3 september 2012 19:09 uur

Jaaa! Leuk, gezellig :-D

Anouk 2 september 2012 21:50 uur

Fijn dat jullie even met z’n tweetjes hebben genoten! Leuke anekdote erbij, haha!

Beantwoorden
Billy 2 september 2012 21:28 uur

eens zo’n avondje of dagje voor jullie alleen hebben is toch fijn
Wij gunnen het onze dochter en schoonzoon ook wel, en passen dan op Mero… als we zelf niks gepland hebben…

Groetjes!

(off topic: navigatie is top!!! ;-) )

Beantwoorden
Maris 3 september 2012 13:02 uur

Haha mooi zo, speciaal voor jou gemaakt! :D

Deirdre 2 september 2012 18:25 uur

Wij doen dit minstens 1x per maand! Dit vinden wij heerlijk, even tijd voor elkaar :) p.s. vaak kan je ook uitrijden met je credit card, staat vaak niet aangegeven, meestal kom je er pas achter of t kan of niet als je bij de paal staat. Eerst je parkeerkaartje erin en dan je creditcard :)

Beantwoorden
Maris 2 september 2012 20:55 uur

Ja klopt, wij doen het hier in Almere altijd, maar bij die garage kon het dus niet.. Sta je dan :P

Floor 2 september 2012 16:19 uur

Klinkt als een fijne avond! Goed om zo af en toe ook even samen iets te ondernemen, tijd voor elkaar is zo belangrijk in een huwelijk!

Beantwoorden

Leuk zo’n avondje samen weg, kan me best voorstellen dat je dat met 2 kids toch af en toe zal missen.

Beantwoorden
Maris 2 september 2012 20:56 uur

Het gebeurt minder vaak, maar daardoor waarderen we het wel meer, even samen eruit!

Wat fijn dat jullie genoten hebben samen! En van die parkeergarage, daar moest ik wel even om lachen haha. :)

Beantwoorden