Mcdid.nl - It's all about blogging

Waar je fotoalbum laten drukken?

Ik ben dol op fotoboeken maken. Het is toch altijd leuker om eens even een fotoalbum door te bladeren, dan je digitale foto’s op de computer bekijken. Foto’s inplakken, dat doe ik al jaren niet meer. Ik maak digitale albums.

Dat is leuk, zo’n album maken, maar waar laat je hem dan drukken? Tegenwoordig is er zoveel concurrentie, welke is nou het beste? Ik heb er tot dusver drie getest: Albelli, Kruidvat en deze week ook Pixum en zal mijn bevindingen eens met jullie delen.

Kruidvat
Over het Kruidvat was ik niet zo tevreden. Hun programma werkt op zich wel prettig, maar mist flink wat opties. Zo kon je bijvoorbeeld niet in één keer aangeven dat je alle foto’s in je boek met een witte rand eromheen wilt, maar moet je dit stuk voor stuk doen. Daarnaast is de afdrukkwaliteit niet zo heel scherp. Alle pagina’s zijn een beetje flets en pixelig. Wat wel fijn is, is dat je vijf dagen na het online bestelen het kan afhalen in de winkel en hiermee dus verzendkosten bespaart. Die optie bieden de andere drie niet. Prijs voor een largefotoboek liggend inc eigen voorkant: €29,99.

Albelli
Na Kruidvat ben ik Albelli gaan proberen en daar ben ik zeer te spreken over. De service is snel en netjes (mijn boek kwam niet aan door PostNL en direct maken ze een herdruk) en het programma werkt gemakkelijk. Binnen drie dagen is je boek klaar en wordt het verstuurd (dus binnen vier dagen heb je je boek binnen en is daarmee het snelst van de drie). De kwaliteit van de foto’s is zeer scherp. Prijs voor een largefotoboek liggend inc eigen voorkant: €27,95 en is daarmee de goedkoopste.

Pixum
Deze week ging ik voor het eerst een fotoboek maken bij Pixum . Het programma werkt super fijn, dat staat van alle drie zeker op nummer één. Het is makkelijk in gebruik en biedt veel opties die de andere programma’s niet hebben. Na acht dagen kwam het fotoboek binnen en is daarmee de langzaamste van alle drie. De afdrukkwaliteit is, helaas, vergelijkbaar met die van het Kruidvat, pixelig en flets. Prijs voor een largefotoboek liggend inc eigen voorkant: €29,99.

Voor mij staat Albelli dus duidelijk op nummer één. Waar laat jij altijd je fotoalbums afdrukken?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Yvonne 11 oktober 2013 16:22 uur

Ik wissel nogal in de afdrukservice die ik gebruik. Beetje afhankelijk van leuke kortingen. Zoek wat dat betreft toch veel rond op bijvoorbeeld http://www.tipsfotoalbummaken.nl/kortingen-en-acties of op fotovergelijk.

Resultaten zijn wel erg wisselend. Fotofabriek was goed, maar binqy wat minder. Hema weer prima, maar wel weer wat duurder

Beantwoorden
Flo 20 september 2012 22:49 uur

Ah, ik laat mijn boeken altijd door Hema afdrukken, maar was eigenlijk niet zo tevreden over de laatste. Misschien die andere even proberen!

Beantwoorden
Saskia 1 september 2012 12:25 uur

ik heb een fotoboek bij Binqy.com laten drukken, erg tevreden. Ga hier ook mijn trouwalbum bestellen.

Beantwoorden
Sanne 30 augustus 2012 15:08 uur

Net als Geraldine laat ik altijd mijn fotoalbums bij http://www.fotoalbum.nl afdrukken. Pas mijn album binnen gekregen van mijn reis naar Zuid-Amerika, super mooi geworden met het fotopapier waardoor de pagina’s ook helemaal openvallen. En ze zijn inderdaad door de consumentenbond als beste getest! Zeker een aanrader!

Beantwoorden
Maris 30 augustus 2012 22:12 uur

Hm nog nooit geprobeerd (kende het ook nog niet). Misschien die binnenkort maar eens uitproberen dan, kan ik er nog één aan het lijstje toevoegen :)

Geraldine 30 augustus 2012 10:05 uur

Ik maak altijd mijn fotoalbums bij http://www.fotoalbum.nl, perfecte kwaliteit op echt fotopapier en ook de winnaar van de Consumentenbondtest 2012 (zie Consumentengids sept 2012).

Beantwoorden
Floor 29 augustus 2012 08:30 uur

Ik laat m’n fotoalbums altijd afdrukken bij AH en ben daar zeer tevreden over. Alleen kwam ik er onlangs achter dat je de foto’s niet meer op gebeurtenis kunt sorteren. Hij doet het automatisch op datum. Ook mooi, maar heel onhandig wanneer je foto’s van meerdere toestellen hebt waar van op een de datum en tijd compleet verkeerd ingesteld zijn :(

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:24 uur

O, iets dat een handige optie had moeten zijn is dan ineens alleen maar irritant?! Ook niet echt goed over nagedacht dus.

Ann 28 augustus 2012 20:16 uur

Ik heb nog nooit een fotoalbum laten afdrukken maar daar komt binnenkort verandering in!

Beantwoorden
Maris 28 augustus 2012 20:38 uur

Ja over dat Blurb had ik al eerder positieve verhalen gehoord, maar toen was het alleen nog in het buitenland te gebruiken. Tegenwoordig ook in de BeNeLux?

ioon 28 augustus 2012 17:35 uur

Hm ik had geen last van pixelige foto’s bij Pixum. Ik liet ze eerst altijd maken bij Blokker (daar had ik regelmatig cadeaubonnen voor) maar dat programma staat me zo tegen. Een fijn programma vind ik namelijk wel heel erg belangrijk.

Beantwoorden
Lyanne 28 augustus 2012 15:13 uur

Leuk artikel! Ik maak mijn fotoalbums nu tegenwoordig bij iPhoto van Apple. Ideaal! Ik hou echt van fotoalbums, veel leuker dan alleen op de computer.

Beantwoorden
Maris 12 september 2012 18:25 uur

Ja vind ik ook!

Elise 28 augustus 2012 14:59 uur

Ik heb er 1 x eentje gemaakt, bij de Hema. maar verder ben ik van de foto´s afdrukken en lekker albums scrappen : )

groetjes Elise

Beantwoorden
Petra 28 augustus 2012 12:47 uur

Tot nu toe alleen Hema gebruikt voor foto albums, en eigenlijk best tevreden over tot nu toe. Maar wel even afwachten hoe de kwaliteit is als ik daar digitale scrapalbums wil afdrukken.

Beantwoorden

Wouw, dit blogje is wel fijn zeg! Ik deed het altijd met HEMA maar ben daar over de 100 euro aan kwijt…. Ga maar eens albelli proberen denk ik! Thanx!

Beantwoorden
Maris 28 augustus 2012 20:40 uur

Scheelt natuurlijk wel hoeveel pagina’s je laat drukken. Deze prijzen zijn voor een standaardboek L liggend, eigen voorkant met 26 pagina’s. De boeken die ik druk zijn ook zo’n 56 euro iedere keer, omdat ik 50 pagina’s heb steeds.

Miranda 28 augustus 2012 10:42 uur

Albelli en daar ben ik zo tevreden over dat ik daar blijf, mijn boeken zijn vaak best duur door de hoeveelheid foto’s en daar wil ik toch wel heel graag een mooie kwaliteit voor!

Beantwoorden
Maeve 28 augustus 2012 10:24 uur

Ik heb twee keer een boek bij de hema af laten drukken, het programma werkte wel prettig al denk ik dat ook daar meer opties fijn zou zijn. (ik heb geen vergelijkingsmateriaal)

De afdrukkwaliteit verschilt erg tussen de normale en de ultragloss papier, bij de ultragloss heb je prachtige kleuren en die zijn bij normaal papier flets.

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:24 uur

Klopt, maar alle vergelijkingen die ik hier heb gemaakt zijn op normaal papier geweest en toch zie je dan al veel verschil per drukkerij.

Lydia 28 augustus 2012 09:40 uur

Handige vergelijking. Ik moet zeggen dat levertijd mij niet zo veel uitmaakt, zolang de kwaliteit maar goed is. Zelf wil ik nog een keer foto’s apart laten afdrukken en in een fotoalbum plakken. Beetje masochistisch van me. :P

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:26 uur

Ach foto’s inplakken heeft ook zo z’n charmes. Ik ben er niet handig in en vind het een beetje vreemd om mijn digitale foto’s eerst te laten drukken om ze vervolgens weer in te plakken. Doe het dan liever in 1x goed :)

Laura 28 augustus 2012 09:30 uur

Ik ben geloof ik niet echt de gemiddelde doelgroep. Ik haal mijn foto-albums uit Portugal haha. Maar dan heb je het wel over een kwaliteit trouwalbum met bladen die veel dikker zijn, anders gedrukt etc. Ben er echt verwend door geraakt, maar de kostprijs alleen al (en dan nog ontwerpen in InDesign) is ietwat hoog voor een particulier.

Als ik het dan toch particulier doe, dan de Apple-fotoboeken, maar daar moet je wel een Mac met iPhoto voor hebben. Dat vind ik dan toch beter dan Albelli en AH en en en… Oh ja, wel iets duurder dan Albelli, maar 10x beter afgewerkt.

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:23 uur

Ja dat is inderdaad veel betere kwaliteit. Mijn schoonouders wonen in Indonesië en hebben daar ook een trouwboek voor hunzelf laten maken. Prachtig was het. Dikke kartonnen pagina’s, hele hoge kwaliteit. Ja… daar kunnen we in Nederland nog wat van leren!

Eva 21 augustus 2013 18:11 uur

@Laura, welk bedrijf in Portugal gebruik je? Heb je een url voor ons?

Ik heb twee fotoboeken laten afdrukken bij Albelli en dat ging erg fijn, naar mijn mening! Ik ben er nu weer met twee bezig en die ga ik daar ook af laten drukken. Mooie kwaliteit en snel in huis. :)

Beantwoorden
Nicole 28 augustus 2012 08:44 uur

Meestal Albelli maar heb het ook een keer bij de AH gedaan, was toen aanbieding van 50% en heb pas een klein boekje voor mn hubbie to be gemaakt bij de hema.. “101 redenen waarom ik met je wil trouwen” en was ik wel tevreden over!

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:22 uur

Ahhh wat een super lief idee!