Mcdid.nl - It's all about blogging

Maak het jezelf niet te moeilijk

Afbeelding van TheCutestBlog

Oke, dit is wel een heel huishoudelijk blogje, maar goed… Het is wel iets dat ik dagelijks doe, het huishouden. Iets dat we allemaal moeten doen, of we het nou leuk vinden of niet. Daar heeft niemand altijd zin in, dus waarom het dan moeilijk blijven doen als het zoveel  makkelijker kan?

Zo weten we allemaal wel een paar van die trucjes om het huishouden makkelijker te maken. Een tijd geleden had ik op een site een prijs gewonnen, omdat ik met de beste strijktip kwam: “Was je kleding met wasverzachter, gooi het na het wassen vijf minuutjes in de droger en hang het dan warm op. Dan hoef je nooit te strijken”.

Na het lezen van de blog van Petra, die dus wel een hele stapel strijkgoed heeft liggen, ontdekte ik dat er dus echt nog mensen zijn die wel strijken, die deze truc dus nog niet kennen. Misschien leuk om deze dingen eens met elkaar te delen, om het onszelf wat makkelijker te maken? Hier wat tips van mij die ik zo even kan bedenken:

Gebruik Ha’ra schoonmaakdoekjes. Deze doekjes maken super goed schoon door de vezel, je hoeft geen schoonmaakmiddel meer te gebruiken (alleen water is genoeg) en je kan spiegels/televisies/hoogglansmeubels er gewoon mee afnemen (nat) zonder dat het strepen achter laat (dus niet napoetsen);
– Mocht je gewone poetsdoekjes gebruiken, neem je spiegel/tv dan af en poets na met een krantenprop om de strepen weg te krijgen;
– Voeg een scheutje azijn toe aan je emmer met water, zodat je geen strepen krijgt tijdens het ramen zemen (of gebruik net als ik de Ha’ra ramenwasser, heb je sowieso nooit strepen);
– Haal je wasgoed direct uit de droger (zodat het nog warm is), anders gaat het alsnog kreukelen;
– Doe je dekbedovertrek binnenste buiten, pak de punten van binnenuit vast, pak daarmee de punten van de deken vast en trek vervolgens het dekbedovertrek weer terug. Binnen een paar seconde is je bed opgemaakt;
– Gooi een droge handdoek bij je natte wasgoed in de droger, je was is dan sneller droog;
– Leg een pak glorix-doekjes in de wc, dan kan je tussendoor even snel en gemakkelijk de wc schoonmaken;
– Gebruik geen dure onkruidverdelger, maar gooi goedkope schoonmaakazijn over je onkruid en het gaat direct dood;
– Zet een schaaltje azijn in de woonkamer. Alle fruitvliegjes/spinnen vertrekken dan direct. Ook zorgt het ervoor dat vieze geurtjes (sigaretten, etc) weggaan.

Heb jij handige tips om het huishouden makkelijker te maken?

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Suzanne 11 september 2012 13:56 uur

Zo verschoon ik mijn dekbed ook altijd! En tips…even denken, een klein beetje scheerschuim op je badkamer spiegel inwrijven, dan beslaat het niet meer na het douchen. In plaats van droogtrommeldoekjes een losse prop (niet te stevig aandrukken) aluminiumfolie in de droger mee laten draaien. En om te voorkomen dat je pannen overkoken er overdwars een houten pollepel op leggen, dat werkt echt!

Beantwoorden
Maris 11 september 2012 14:08 uur

Die pollepel truc kende ik niet. Ik doe altijd een klein beetje olie in het water, dan kook het ook nooit over.

Kaatje 29 augustus 2012 22:39 uur

Ik snap wel dat je die prijs voor beste strijktip hebt gewonnen… sinds ik het hier las, pas ik het ook toe en het is super! Nou was ik sowieso nooit van het strijken, maar nu loopt iedereen er dus minder gekreukt bij en lijk ik ineens een veel betere moeder/echtgenote/vrouw :-)

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:41 uur

Ahhh wat leuk om te horen. Ja het werkt echt goed hè? Een paar minuutjes zorgt er al voor dat het er mooi uit ziet.

Jennn 27 augustus 2012 18:28 uur

Leuk om te lezen. Ik strijk echt helemaal niks, maar ik hang alle kleding nat uit ipv de droger te gebruiken. Ondergoed, handdoeken, beddegoed etc gaan natuurlijk wel in de droger, maar daarvan vind ik het niet nodig om het te strijken.

Die van het bed opmaken lijkt me toch algemeen bekend? ZIjn er serieus mensen die op een andere manier hun bed opmaken? Kan me niet eens voorstellen hoe, erin kruipen om de hoekjes goed te stoppen?

Het schaaltje azijn ga ik zeker eens proberen.

Beantwoorden
Maris 29 augustus 2012 22:45 uur

Nou geloof me, ik ken iemand die iedere keer heel haar dekbedovertrek inkroop om de puntjes erin te krijgen, dus dacht ik: “Ik schrijf hem er maar gewoon bij”.

Tamára 21 augustus 2012 15:41 uur

Zelf gebruik ik voor vieze geurtjes ook koffie, kun je gemalen of bonen voor gebruiken. En strijken doe ik sowieso nooit, dat vind ik toch wel het meest vervelende huishoudklusje, hahaha. Maar even je was uitkloppen voordat het aan de lijn gaat, dan zijn de meeste kreukels wel weg :).

Beantwoorden
Elise 7 augustus 2012 09:31 uur

Een heleboel tips ken ik al, die van wasverzachter en terug in de droger doe ik niet, mijn droger heeft een sensor om te voelen of de was al droog is en door wasverzachter komt daar een filmlaagje op, dus kijk even goed of dat wel mag ik jouw droger.
Ik strijk wel veel, idd, maar dat is iets van vroeger denk ik. Mijn dochters strijken (bijna) niks. Maar die van de fruitvliegjes kende ik nog niet.
Ik hoorde laatst wel iemand die zo´n water verstuiver vult met half water en half bleek en daarmee op de voegen in de douche spoot. Die blijven echt mooi wit !

Elise

Beantwoorden

We hebben een droger meer, maar onze was hangen we altijd op zoals het gedroogd moet worden. Meestal op een kleerhanger, dan krijg je ook geen afdrukken van de wasknijpers. Super makkelijk! En ik mis de droger niet.

Liefs!!

Beantwoorden
Maris 5 augustus 2012 12:05 uur

Dat doe ik ook altijd, was dat aan een hanger moet direct aan een hanger hangen. Maar geloof me, zodra je twee kinderen hebt ben je toch wel blij met die droger, anders kom je er gewoon niet doorheen (aangezien je zonder droger niet meer dan 1 was per dag kan doen)

Dat geloof ik meteen, nu vind ik een droger nog onnodig. En heb ik ook nog niet zoveel was ;)

Liefs!!

Wat een handige tips Maris! Helaas hebben wij geen droger, maar wie weet in de toekomst! Waar koop je de Ha’ra doekjes? Lijken me superfijn!

Beantwoorden
Maris 4 augustus 2012 16:25 uur

Je kan de doeken kopen op ha-ra.nl. Ze zijn wel prijzig hoor, maar het meer dan waard (je doet er ook lang mee).

bianca 4 augustus 2012 11:12 uur

Goede tips :D… helaas heb ik geen droger want die tips van niet strijken lijken me wel wat

Beantwoorden
Linda 3 augustus 2012 20:13 uur

Wat een SUPER handige tips. Die ga ik onthouden. Zeker van het strijken. Ga ik meteen proberen.

Beantwoorden
harmien 3 augustus 2012 17:22 uur

wat ook helpt voor de fruitvliegjes is een glas met rode wijn neerzetten en deze 24 uur laten staan, en voor maden in je container hang een panty erin met motteballen en je maden zijn verdenen:)

Beantwoorden
Petra 3 augustus 2012 21:21 uur

Hermien, die tip tegen maden in je container had ik van de week moeten hebben. Jeetje, wat zaten er veel in. Ik durfde er niet meer bij te komen, zo vies vond ik het ;-)

Ukkie 3 augustus 2012 14:25 uur

in het hotel waar ik ooit werkte maakten we de magnetrons schoon door een scheutje citroensap en een bodempje water in een koffiekopje op vol vermogen 1 minuut te verhitten.
Daarna hoef je de magnetron alleen nog maar droog te maken met een schone theedoek oid

Beantwoorden
Miranda 3 augustus 2012 14:01 uur

Wat grappig heel veel dingen doe ik dus ook en heb ik paar aparte doekjes hier in huis voor m’n spiegels en glazen platen, heerlijk een keer erover en niks meer nawrijven. ik strijk nog wel maar heb er geen hekel aan, nou ben ik ook wel een strijkgek en word zo’n beetje alles hier gestreken ;-) Daarbij gebruik ik bij al mijn wassen wasverzachter….ruikt zo lekker. Alleen niet bij handdoeken.

Beantwoorden
Mien 3 augustus 2012 13:51 uur

Deze schoonmoeder strijkt nog, dussss! Is de wasverzachter belangrijk, want die gebruik ik niet! (Ja, je zult weten dat je een huishoudblogje hebt..).

Beantwoorden
Maris 3 augustus 2012 13:52 uur

Nee dat is alleen voor spijkerbroeken wel handiger. Voor shirts etc werkt de drogertruc ook zonder wasverzachter :-)

Petra 3 augustus 2012 13:41 uur

Leuk dat ik je heb geïnspireerd voor een blogje! :-)
Het enige dat ik strijk zijn de overhemden van man en zoon hoor, de rest vouw ik alleen maar op. Ik ben alleen zo’n ster in uitstellen, dat de vouw ook al zo’n berg wordt.

Die glorixdoekjes zijn een goede tip, dankjewel! Nu kleine man ook altijd naar de wc gaat, vind ik het wel zo fris om dat ding net wat vaker schoon te maken dan ik al deed.

Verder kan ik het lijstje helaas niet aanvullen, ben echt een nitwit op huishoud en schoonmaak gebied. Ik leer dus graag van jou & de andere tipgevers.

Beantwoorden
Mariek 3 augustus 2012 12:13 uur

Om de 3 maanden flink wat soda in je wasmachine gooien, met een gieter helemaal vullen met water, dag laten staan en dan wassen op 95 graden. Al je vetluis is weg en de nare geurtjes ook. Hoef je die rubber niet meer schoon te maken met een doekje.

Je tip wat betreft het strijken ga ik gelijk proberen want ik heb een hekel aan strijken ;)

Beantwoorden

Handig, dat van die droger ga ik direct proberen. Heb hier dat boekje van die schoonmaak dames, ook erg nuttig als je tips nodig hebt ;-)

Beantwoorden
Floor 3 augustus 2012 11:55 uur

Kijk, ik leer ik ook weer wat van! -Gooit onmiddellijk een droge handdoek in de draaiende droger-
Naast azijn kun je ook een ui in het water gooien om streeploze ramen te krijgen.
En uien nemen ook vieze geurtjes op in de ijskast.
Verder kent iedereen vast de tip van het ontkalken van de douchekop met azijn, maar kalk op de douchemuur kun je weer goed verwijderen met wceend (in een spray). Dat laatste heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik kwam het ergens tegen.

Beantwoorden
Maris 3 augustus 2012 11:59 uur

Ja, dat van die ui wist ik ook! Ik las laatst op internet dat je ook heel goed shampoo op je tegels in de badkamer kan smeren. Even laten intrekken en ze schijnen weer te glanzen als een spiegeltje. Nog niet geprobeerd, ben wel benieuwd.