Mcdid.nl - It's all about blogging

Een tweede gaat zo vanzelf

Wat is het toch bijzonder om zo’n klein meisje in je armen te hebben. Zo zat ze nog in mijn buik, kon ik haar alleen maar voelen en zo heb je haar vast, kijken twee kleine oogjes je liefdevol aan en kan je je niet voorstellen dat je dat prachtige mensje helemaal zelf hebt gemaakt.

Ondanks dat het mijn tweede kindje is, ik dit gevoel al ken en al eens meegemaakt heb, is het weer net zo bijzonder. Ik geniet weer net zo veel van alle eerste dingetjes en hou nu al net zoveel van haar als van mijn andere dochter.

Wat ik ook merk is hoe vanzelf het allemaal gaat. Ook al is het alweer anderhalf jaar geleden, het voelt alsof ik het gisteren nog elke dag deed. Daar stond ik alweer in de keuken op automatische piloot een kruikje te maken, hield ik Mila op mijn arm en was ik in de tussentijd haar flesje aan het maken. Alles gaat vanzelf, zonder moeite, alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Wat vorige keer zo inspannend was bij Emily, zo gemakkelijk gaat het nu. Ervaring.

En dit maakt het allemaal erg fijn. Want Mila heeft niets te klagen, dus we horen haar ook heel de dag niet, Emily krijgt nog steeds evenveel aandacht, dus is ook zeer tevreden en wij kunnen eigenlijk alleen maar genieten. Hoe kort ze er ook nog maar is, we kunnen ons al geen leven meer zonder haar voorstellen.

We voelen ons echt een gezin en ik ben blij dat alles zo vanzelf gaat. Ik had dat van te voren echt niet verwacht. Het is heerlijk, om twee kinderen te hebben. Het is heerlijk, om een echt gezinnetje te zijn. Wat ben ik toch gelukkig!

Btw. Die foto is gisterochtend gemaakt. Zo werd ik, na een nachtje slapen, met Mila wakker.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Alsnog van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Prachtige naam hebben jullie haar gegeven! En was fijn dat je je zo gelukkig voelt! Enjoy!

Beantwoorden
Lnnk 11 juli 2012 20:48 uur

Wat een mooie foto. Ik kan me voorstellen dat het nu allemaal wat makkelijker gaat, maar dat het tegelijkertijd weer net zo bijzonder is. Geniet ervan!

Beantwoorden
Angel 5 juli 2012 03:02 uur

Wat een leuke foto! Pfoe, wacht maar tot de twee kinderen groot zijn. Ruzie maken!! Mijn moeder vertelt me niet vaak genoeg hoe blij ze is dat ik ‘groot’ ben :P

Beantwoorden
Linda 2 juli 2012 20:42 uur

Wat bijzonder! Geniet ervan. Een tweede is net zo bijzonder als de eerste. Vind je bio ook erg leuk. Veel overeenkomsten. Ik werd op mijn 23ste voor het eerst moeder en inmiddels lopen er twee rond.

Beantwoorden
Maris 3 juli 2012 14:18 uur

Hee, welkom op mijn blog! Wat leuk dat je ook op je 23e moeder bent geworden en twee kinderen hebt. Toevallig ook twee meiden? :)

Linda 3 juli 2012 22:02 uur

Nee een jongetje van 3 (wordt vrijdag 3) en een meisje van 1,5. En nog leuker: ben zwanger van de 3e :) 11,5 week vandaag. Jij hebt dus twee meiden?

Maris 5 juli 2012 12:27 uur

O wauw, gefeliciteerd! Trek je het wel een beetje? Ik weet nu hoe zwaar het soms kan zijn om voor kinderen te zorgen en zwanger te zijn. Ook alvast gefeliciteerd met je oudste zoontje!

Linda 11 juli 2012 08:15 uur

Hoi! Nou ehh het is wel pittig haha. Maar goed. Of je er nou twee hebt of drie. Zag dat jij ook thuisblijfmoeder bent? We hebben wel veel overeenkomsten. Ik ben ook thuisblijfmoeder maar run ook mijn eigen bedrijf. Ze gaan in ieder geval niet naar de opvang. Ps. Heb jij ook Twitter? Leuk om je te volgen! Ik ben te volgen onder @ilindaa

Maris 11 juli 2012 10:46 uur

Haha, dat zei ik over twee kindjes. Of je nou een of twee kinderen hebt, maakt dan ook niet meer uit. En zo voelt het nog steeds eigenlijk, die tweede rolt zo makkelijk mee in het dagelijkse leventje. Ik heb heel lang Twitter gehad, maar mijn lol ging eraf, dus heb sinds december alleen nog maar facebook. (Link staat in de sidebar)

Linda 11 juli 2012 12:12 uur

Ik moet zeggen dat ik het bij de tweede wel heel zwaar heb gehad. Dat was echt niet makkelijk. Ik ben ingeleid en ze is daardoor heel lang onrustig geweest waardoor ik met mijn handen in mijn haar zat. Achteraf zat ik wel bijna tegen een postnatale depressie aan. Gelukkig ging het net op tijd de goede kant op.

Ik ga je in ieder geval volgen!!! Leuk :)

Eva 28 juni 2012 17:01 uur

ze is er toch helemaal niet zo kort? Ze is al 9 maanden onderdeel van jullie leven. :)

Beantwoorden
Anouk 28 juni 2012 10:28 uur

Lieve foto! Toch grappig, dat je het na anderhalf jaar ineens op de automatische piloot doet. Had verwacht dat het toch wel weer wennen zou zijn.

Beantwoorden
Billy 26 juni 2012 22:04 uur

dit klinkt zo goed en liefdevol, Maris!
Als man kan je het gevoel dat een vrouw heeft niet echt inbeelden. Tenslotte is zij het die een kind al die maanden droeg voordat het ter wereld kwam.

Beantwoorden
Lydia 25 juni 2012 17:14 uur

Wat een lieve foto van jullie samen. :) Je laat het ook allemaal zo makkelijk lijken, niet alleen met je ervaring, maar ook alsof je geen seconde hebt moeten wennen aan de nieuwe samenstelling van je gezin. Gaat het bij Rick ook zo soepel?

Beantwoorden
Maris 25 juni 2012 17:41 uur

Ja, nu je het zegt, heb inderdaad nog geen seconde hoeven wennen. Misschien dat het nog komt, op het moment dat Rick gaat weer gaat werken (hij heeft twee weken vakantie opgenomen) en ik alleen voor twee kinderen zorg overdag. Maar tot dusver rolt ze gewoon mee in ons dagelijks leven, dus er verandert verder weinig. Direct even voor je aan Rick gevraagd, zijn antwoord: “Ik doe nog steeds wat ik elke dag doe, merk eigenlijk weinig verschil, afgezien van dat ik heel erg aan het genieten ben van mijn gezinnetje en de vakantie”. Dus volgens mij wel :)

Nicole 25 juni 2012 16:15 uur

Wat een mooi meisje zeg.
En kan me goed voorstellen dat je zo gelukkig bent, het klinkt werkelijk super..
Zou bijna zeggen dat ik niet kan wachten om aan kids te beginnen, echter moeten we wel wachten dus zal t maar niet zeggen ;-)

Geniet!

Beantwoorden
Nienke 25 juni 2012 09:35 uur

Wat heerlijk meid! Geniet er van jullie, maar volgens mij komt dat helemaal goed. <3

Beantwoorden

Wat een lieve foto, en een liefdevol blogje. Heerlijk dat het zo goed gaat met jou en Mila en de andere twee gezinsleden natuurlijk.
Geniet er maar van!

Beantwoorden
Marco 24 juni 2012 22:51 uur

Hoi Maris, van harte met jullie tweede mooie dame! Ben echt heel blij voor jullie.. Emily zal het ook wel heel spannend vinden :) Geniet van je gezinnetje and all the best of luck and happynes to you and yours! Doe pappa Rick de groetten van me ;) Marco

Beantwoorden
Marco 26 juni 2012 19:41 uur

Aka de la phunk ;)

Marja 24 juni 2012 22:38 uur

wat een heerlijk genietend blogje! Fijn dat het zo lekker gaat.

maar euh… was je voor Mila geen echt gezinnetje?

Beantwoorden
Maris 25 juni 2012 16:37 uur

Wel een gezinnetje, maar anders… Nu voelt het compleet!

Des 24 juni 2012 22:20 uur

heerlijk blogje, en vooral ook ergens gewoon logisch: je bent nu al mama, je weet hoe het moet, en nu heb je zo’n heerlijk meissie erbij :).Nogmaals; enjoy!

Beantwoorden
Maris 25 juni 2012 16:36 uur

Is ook zo, maar tijdens mijn zwangerschap kon ik me dit niet meer voorstellen. Flesjes maken, kruikjes maken, nachtvoedingen, babybadjes, wiegen. Alsof Emily altijd al zo groot was. Maar toch, het zit er voor altijd in. Het is net als fietsen :)

Heerlijk he? Klinkt allemaal of je geweldig aan het genieten bent. Wat zien jullie er samen lief en prachtig uit!

Beantwoorden
Elise 24 juni 2012 16:56 uur

Ja die ervaring maakt het net een stuk ontspannender, nog meer genieten. Even weer wennen aan een ander ritme maar dat zal best snel gaan.

Heelijk he .. vasthouden dat gevoel !

Elise

Beantwoorden
Maris 25 juni 2012 16:35 uur

Ja, daardoor kan je er veel meer van genieten, aangezien niet alles zo nieuw en overweldigend is. En het haalt ook zoveel herinneringen omhoog, heerlijk!

willeke 24 juni 2012 16:02 uur

Hou dat gevoel de rest van je leven maar vast lieverd. Ik wilde dat ik wat dichterbij woonde dan kwam ik echt vaker even knuffelen. Wat een mooie blog weer! En die foto is om te smelten.

Beantwoorden
Floor 24 juni 2012 15:07 uur

Wat ontzettend fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jullie! Volgens mij zitten jullie heerlijk op een roze wolk, en terecht!

Beantwoorden