Mcdid.nl - It's all about blogging

Schilderij babykamer

Nog voordat ik ging beginnen met de babykamer had ik het al bedacht. Ik wilde Emily een schilderij laten maken voor haar zusje, zodat zij ook een bijdrage had voor het maken van de kamer. Dit weekend ging ik maar eens aan de slag.

In de garage had ik nog een canvasdoek liggen die ik ooit had gekocht toen ik vijftien jaar was. Ja, wie wat bewaart die heeft wat. Zaterdag heb ik even bedacht wat ik ongeveer op het schilderij wilde hebben en ben begonnen met het voorwerk. Het canvasdoek was wit, dus die moest eerst roze geschilderd worden. Even weer wat verf dat nog in de garage stond gemengd en begonnen. Vervolgens leuke letters uitgeprint, uitgeknipt en omgetrokken op het canvasdoek. Daarna een Nijntje getekend (eigenlijk is het geen Nijntje, maar het konijn dat in Hello Kitty zit, die vind ik zelf leuker dan Nijntje. Geen idee hoe die heet, ze lijken heel veel op elkaar, dus we noemen deze ook gewoon Nijntje). Vervolgens inschilderen, laten drogen en het voorwerk was gedaan.

Vanmorgen heeft Emily de rest gedaan. Ik had vijf vlinders voor haar op het doek geschilderd, die zij mocht inkleuren. Het is immers haar schilderij. Voor de zekerheid maar even de rest afgeplakt, mocht ze heel enthousiast worden tijdens het schilderen en alles onder verven. Met wat klodders verf naast het doek ging Emily aan de slag. Ze werd er super enthousiast van, vond de groene kleur het mooist en pakte die het meest. Binnen een paar minuten vond ze dat ze klaar was en keek ze voldaan naar haar kunstwerk.

We hebben het net samen in de babykamer opgehangen en ze kan er wel naar blijven kijken. Met een dikke smile kijkt ze naar de vlinders. “Wauw, mij” zegt ze dan, van “Zo! Dat heb ik geschilderd”. En ze mag er ook trots op zijn, het is een prachtig schilderij geworden die de baby vanuit haar bedje kan bekijken.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Heb nou al een paar keer bij je gespiekt…en volgens mij nog niks achtergelaten…dus bij deze maar even! Leuke blog, leuke berichtjes! En wat een leuk schilderij voor op de babykamer =D

Beantwoorden
Maris 10 mei 2012 22:35 uur

Welkom op mijn blog, leuk dat je een reactie achter laat! :)

Carmen 10 april 2012 18:23 uur

Wat een leuk idee :) vooral die vlindertjes van Emily, zoooo schattig!

Beantwoorden
Els 10 april 2012 10:57 uur

Wat lief van Emily! Ze wordt straks helemaal verwend door haar grote zus die kleine meid! :)

Beantwoorden
Billy 9 april 2012 20:43 uur

hihi, hoe lief!
en het idee erachter is nog veel liever.
Je bent een goeie mama, Maris!

Groetjes!

Beantwoorden
Maris 9 april 2012 20:44 uur

Krijg bijna tranen in mijn ogen van je reactie, hoezo emotioneel door de zwangerschap :) Bedankt Hugo!

Wat schattig zeg! Ik was ook van plan een tekening op te hangen of in te lijsten maar die moet ze nog even maken ;)

Beantwoorden
Maris 9 april 2012 20:26 uur

Hihi gelukkig zijn kindjes binnen een paar minuten wel klaar :)

willeke 9 april 2012 19:25 uur

Een superresultaat van jullie samen. Goed idee dat afplakken, zo heeft ze een “begrensd” gebied om in te verven. Ik kom snel kijken naar het resultaat. Het is in het echt vast nog veel mooier. Dikke kus. Ik ben trots op mijn meisjes!!!

Beantwoorden