Mcdid.nl - It's all about blogging

Op de politieke markt

Gisteren was het zover. Voor de mensen die nu pas inspringen, even een korte inleiding.

Twee maanden geleden heb ik een blog geschreven over het nieuwe afvalbeleid van Almere. Om me heen hoorde ik hier veel klachten over die ik zelf ook ervaarde en ik wilde mijn mening hierover eens publiekelijk maken. Ik heb het vervolgens naar de AlmereVandaag, regionale krant van Almere, gemaild en zij hebben hier een artikel over geschreven. De dag daarna ben ik een petitie begonnen op containervakerlegen.nl waar ik binnen twee weken al 2300+ handtekeningen had verzameld. Er is veel regionaal nieuws geweest over dit initiatief.

Met deze handtekeningen ben ik naar de raadsgriffie gestapt en heb dit aangeboden als een burgeractiviteit. Hiervoor moesten nog 50 echte handtekeningen worden verzameld, die ik afgelopen maand heb opgehaald bij mensen aan de deur. Gisteren werd dit probleem besproken op de politieke markt, waar ik eerst een korte presentatie gaf van het probleem.

Het is hier terug te kijken (Container Vaker Legen klikken om 20:00 uur) voor de mensen die het nog niet gezien hebben en wel geinteresseerd zijn. Verder is het vandaag ook op de radio gekomen bij Omroep Flevoland. Mensen die geen tijd hebben om het hele filmpje te bekijken: Er is nog geen uitslag gekomen uit de vergadering, aangezien nog niet alle partijen het maar elkaar eens waren. SP, Leefbaar Almere, Sinke, PVV en GroenLinks stonden direct achter me. PvdA, ChristenUnie, D66 en het CDA twijfelen nog, de VVD is tegen. De vergadering gaat over twee weken verder. Ik ben dan niet aanwezig als inspreker, maar als aanwezige. Wanneer dit precies is hoor ik nog. Hopelijk wordt er snel een besluit genomen.

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Anne 26 oktober 2011 16:07 uur

Beste Mariska,

Bedankt dat je zoveel moeite doet om de wijsneuzen bij gemeente Almere aan hun verstand te brengen dat het huidige afvalverzamelings beleid letterlijk en figuurlijk stinkt.
Ook wij scheidden het afval al toen het iedere week werd opgehaald !. Dus wij hoeven niet opgevoed te worden !
En hoe zit het met burgers die geen kliko hebben maar een ondergrondse container voor de deur , die kunnen weggooien wat ze willen.

Beantwoorden
Joan Duyn 20 oktober 2011 21:54 uur

Ik wil je bedanken voor de inzet en de bijzondere wijze waarop je je voor ons inzet. Je hebt een meer dan prettige en professionele wijze van communiceren. Ik hoop dat er voldoende mensen zijn die de actieblokten steunen. Ik wil best iets meer betalen voor vaker legen van de duobakken. Ik weet echter dat het voor veel mensen een groot bedrag is . Daarnaast natuurlijk de discussie waar de verantwoordelijkheid ligt van de gemeente zelf. Opmerkelijk de uitspraken van de partijen over dat meer legen zou leiden tot minder goed afval scheiden. Wat een vertrouwen in de burger terwijl de politiek hier zelf veel steken heeft laten vallen. Het is ook grappig dat juist deze partijen dit opmerken: uit ervaring weet ik hoe enkelen van hen hun afval zelf niet scheiden.
Juist het huidig beleid geeft ellende en gevaar voor welzijn van de burgers. Bij ons lopen hierdoor veel meer beesten rond het afval. Daar is de gemeente wel verantwoordelijk voor.
Anders moeten zij van nieuwe burgers met gezinnen maar rijbewijzen en auto’s eisen als toenamebeleid. Die kunnen overtollig huisvuil dan zelf wegbrengen. Nogmaals al die plastic zakjes voor het afval van groentenafval , gif tegen de maden en insecten en extra ratten etc, lijkt mij toch niet milieubewuster. Last staan de extra uitlaatgassen en gebruik auto’s om naar de stort te gaan.
Hoop dat raadsleden hun gezond verstand gebruiken!

Beantwoorden
Elisa 30 september 2011 17:44 uur

Ten eerste vind ik dat je heel goed spreekt, heel duidelijk en rustig. Echt mooi.
Hopelijk heeft al je inzet nut.

Beantwoorden
Maris 3 oktober 2011 10:51 uur

Dank je wel voor het compliment!

Peet 30 september 2011 15:16 uur

Goed bezig! Leuk ook om jou eens als spreker voor de camera te zien, in plaats van zingend. Hopelijk heeft dit alles effect en komt er verbetering in de situatie. Ik duim voor je!

Beantwoorden
Maris 3 oktober 2011 10:51 uur

Haha ja is weer eens iets anders he :D 20 oktober komt het vervolg, ik ben benieuwd wat ze beslissen.