Mcdid.nl - It's all about blogging

Blog in de media

Ik kreeg veel reacties op mijn blog container vaker legen, dat ik dit naar de krant heb gestuurd. De Almere Vandaag vond mijn blog erg interessant en wilde dit graag plaatsen.

Met een verwijzing naar het artikel op de voorkant van de krant (en op de hoofdpagina van de website) stond het vandaag groot mijn artikel in de krant, met ook een verwijzing naar mijn site.

Update 28-07-2011
Bij Omroep Flevoland op de radio geweest. Hoor hier het radioverslag.

Update 28-07-2011
De Almere Vandaag plaatst een spotprent over dit onderwerp in de krant, een dag na het plaatsen van het artikel over de duobakken.

Nog even een leuke update: Artikel over container legen op Almere Vandaag site is meest gelezen artikel en er is op de omroep flevoland site een poll gestart over het legen van de containers! Ik heb volgens mij iets losgemaakt hier in de provincie!

Update 03-08-2011
De almere vandaag plaatst een artikel in de krant en op de site over de stand van zaken.

Update 05-08-2011
Omroep Flevoland plaatst artikel op site over hoe het er nu voor staat, na aanleiding van mijn telefoontje.

Update 10-08-2011
De Almere vandaag plaatst opnieuw een artikel in de krant over de stand van zaken

Update 11-08-2011
Leefbaar Almere plaatst een artikel over het burgerinitiatief op hun site.

Update 23-08-2011
Op de radio bij omroep flevoland.

Update 31-08-2011
De Almere Deze Week plaatst een artikel over de stand van zaken.

Update 24-09-2011
In de Raadspagina

Update 30-09-2011
Op de radio bij Omroep Flevoland

Update 30-09-2011
Op de politieke Markt

Update 30-09-2011
De Almerevandaag heeft een artikel geschreven over de Politieke Markt

Update 20-10-2011
Op de politieke markt deel 2

Update 21-10-2011
De Almerevandaag heeft aan artikel geschreven over de Politieke Markt

Update 29-12-2011
De Almerevandaag heeft een artikel geschreven over de gestarte poll

Update 02-02-2012
Op de politieke markt deel 3

Update 10-03-2012
Het NRC schrijft een artikel over de politieke markt

Update 13-06-2012
Almere deze week besteedt opnieuw aandacht aan het probleem en schrijft een artikel om het weer nieuw leven in te blazen

Update 12-07-2012
Op de politieke  markt deel 4

Update 13-07-2012
De Almere Vandaag schrijft een artikel over de politieke markt

Update 13-07-2012
Omroep Flevoland besteedt aandacht aan het probleem tijdens het nieuws

Update 29-12-2012
Almere Vandaag schrijft een artikel over het afgelopen jaar

Wil je reageren? Dat mag!
Zoek een stukje tape uit en plak het er maar bij.

Plak jouw reactie erbij

Roos 10 augustus 2011 15:57 uur

Ik heb de heer Harm gesproken van de stadsreiniging van de gemeente Almere. Dit ivm de stankoverlast en de vliegen en maden die ik heb omdat ik mijn container niet in de schaduw kan zetten (heb geen achterom). Ik moet zelf maar een soort afdakje bouwen. Dhr. Harm heeft mij uitgelegd dat de gemeente Almere NIET van plan is om verandering aan te brengen in het schema, het blijft eens in de twee weken ophalen van de duobak. De gemeente heeft hier destijds voor gekozen en het is te duur om dit te wijzigen. Hij zei me dat de Almeerders wel wennen aan het twee wekelijks ophalen en verwacht dat de klachten volgend jaar zullen afnemen. Over de stank zei hij dat ik dan maar zelf de container moet schoonmaken als de bakkenwasser met vakantie is. Verder zei hij dat de Almeerders bewust gemaakt moeten worden dat ze moeten scheiden van afval. Hij heeft mijn brief die ik enige tijd geleden aan hem stuurd in behandeling genomen, maar heeft al gezegd dat de gemeente bij haar standpunt blijft. Verder zei hij tegen mij dat heel de provincie Noord Holland incl. het Gooi ook eens in de twee weken de duobak wordt geleegd. Ik weet dat in Amsterdam, Purmerend, Enkhuizen en waarschijnlijk in nog veel meer gemeentes dit echt niet gebeurt. Dat is dus niet waar. Ik hoop dat nu jullie langs gaan en de politiek er zich ook mee gaat bemoeien, de gemeente Almere toch overstag gaat en weer wekelijks de duobak komt legen.
Er gaan nu steeds meer mensen hun afval ergens anders dumpen om het maar kwijt te zijn. Dat zwervafval moet ook weer opgehaald worden.

Beantwoorden
Femke 1 augustus 2011 18:50 uur

Ik weet niet, het is net alsof ik er een beroep bij heb: afvalscheider.Ik woon op 2 hoog en ook wij in de flat hebben een blauwe en groene container.
Die blauwe past amper in mijn berging. Vreselijk. 2 grote bakken in je berging naast je fiets en die van de kinderen.Bovenin de flat heb ik ook geen berging (daarom baal ik nog meer van die plastic bak en mijn berging buiten) en ik heb een klein open keukentje dus waar moet ik
GFT, plastic, papier en glas afval laten? Ik ga echt niet tig afvalbakjes kopen.Met papier en glas heb ik geen moeite dat vind ik prima
maar de rest vind ik dat de gemeente moet scheiden.Sinds ik 1 keer maden zag, waar ik panisch voor ben, in de gezamenlijke berging gooi ik gewoon mijn
afval in de ondergrondse container. De grijze container gebruik ik niet meer. Uit angst voor maden en uit protest. En ja ik weet dat je vlees enz in een plastic zakje moet doen maar wie zegt dat mijn buren daar ook altijd aan denken?Mijn plastic gooi ik in de container voor plastic afval bij mij in de straat. Waarom ik dan ook nog een plastic bak moet die mij kostbare bergingsruimte kost mag joost weten.
Zeer onlogisch. Wij de flatbewoners gebruiken die blauwe bak amper.

Beantwoorden
@Sophie_49 31 juli 2011 09:40 uur

Geweldige actie en goed om te lezen in de krant.
Nu ook graag meedoen met de petitie. Zal ook petitie inzien en aanmelden.
Het is idd te gek voor woorden.

Beantwoorden
parkwijkse 30 juli 2011 09:44 uur

Sinds de extra plastic bak,ben ik alleen nog maar met scheiden bezig, dit is natuurlijk heel goed, maar 1 x in de twee weken legen van de huisvuil en groen bak is niet genoeg, huisvuil wekelijks is veel beter voor de hygiene en zo hoef je niet alle bakken af waar (toch ook geen plek meer in is) om je vuil kwijt te kunnen wat nog niet weg is. Het groen afval is met name in de zomer ook een probleem, je moet in de straat shoppen bij wie je nog wat bij zou kunnen gooien maar daar heeft niet iedereen oren naar, of ze zitten zelf al vol met hun tuinafval, wat ons betreft weekelijks deze duobak en plastic 1 x in de 2 weken is oke.Hopelijk veel medestanders!!!!!!!

Beantwoorden
nienke 29 juli 2011 19:38 uur

Elke week legen!! Ik doe ook alles netjes papier bij papier plastic bij plastic maar kom ook nooit uiten als je dan zakken naast de containers zet nemen ze die niet mee en ik heb ook geen auto dus kan ook niet naar de stort rijden!!!! En idd helemaal nu met warmte gaat t zoo stinken!!

Beantwoorden
Elise 29 juli 2011 18:39 uur

Ik krijg een foutmelding bij het opslaan maar heb hem wel even op twitter gezet, hopelijk wordt hij nu veel geretweet !Goed gedaan meid !Elise

Beantwoorden
Nadir 29 juli 2011 16:04 uur

Ik kan de zware container niet aan omdat ik rugpijn heb, en vind dat de pastic container is een misluking want hij moet netals papier 1 keer per maand geleegd worden en niet om de week met de groene container, ik krijg hem ook niet vol binnen 15 dagen.
Ik denk dat de gemmente alleen minder werk wil voor hun ambtenaren en meer geld wil voor de belasting

Beantwoorden
Lily 29 juli 2011 15:53 uur

Almere weet niet hoe met afval om te gaan! Allereerst natuurlijk de containers; Het plastic kan ik meestal gewoon eens in de 4(!) weken aan de weg zetten, het papier meestal ook, behalve wanneer mijn zoon en exman er hun papier in gooien.Maar dan de groene bak!!! Wanneer ik geen tuinafval heb red ik het in mijn eentje wel qua ruimte met die twee weken, maar dan moet ik het niet hebben over de stank en het ongedierte (vliegen en veel ander vies). Mijn bak staat zo ver mogelijk bij mijn huis vandaan in de tuin, achter de schuur en niet in de zon!Waarom idd niet de groene bak op woensdag legen en op de maandagen het papier (met het textiel) en het plastic om en om? Wat ook kan is eens in de 14 dagen op maandag beide bakken tegelijk (plastic en papier) Simpel toch?Maar dan zijn we nog niet klaar……….. er is ook het straatvuil…..
Vooral in het centrum is dit een crime; er bestaan nog steeds mensen die hun afval, kauwgom, peuken en ga zo maar door, gewoon uit het autoraam of uit hun handen laten vallen en gooien. Ik snap dit niet!!Wat is er nu makkelijker om een plastic zakje in de auto te hebben vooor je afval, of om het even in de afvalbakken te gooien? Voor velen is dit echter te veel moeite.
Vooral bij activiteiten in de stad, wanneer er veel mensen zijn. Moet hier niet eens strenger op gecontroleerd worden?? En kan er niet beter opgelet worden op de te volle prullenbakken? Wanneer deze vol zijn gooit men het er gewoon naast.Ik zal er verder maar over ophouden, anders wordt dit bijna een boek. Ik erger me duidelijk heel erg aan dit probleem. Dus: sterkte met dit initiatief, ik sta er achter!!!Groetjes en een fijne dag!! ;-p

Beantwoorden
ikke 28 juli 2011 19:35 uur

ik heb genoeg aan een bak, maar ik woon met zijn drieen, heb dieren in huis, die ook een gedeelte vullen, regelmatig een kleine over de vloer, als je te kort hebt aan een bak dan kan je een bak er bij vragen, dat is zeker bij vijf personen het geval, gooi gloor in de container, tegen de made, ik heb er gelukkig nog geen last van, maar komen ze dan krijgen ze gloor, maar ik begrijp wel dat er mensen zijn die het vaker willen, als ht niet lukt vraag een extra bak aan, wat ik niet snap is dat de gemeente zo laks is bij het legen, waarom gooi je niet alles door elkaar heen, hier wordt daar niet naar gekeken, huisval en agf mag bij elkaar, ze legen het toch wel, is mijn ervaring

Beantwoorden
Henry 28 juli 2011 15:52 uur

Beste Mariska, Wij, een gezin bestaande uit 5 personen en twee katten, kunnen prima 2 wekelijks onze bak aanbieden zonder een overschot aan afval. Uiteraard kan ik niet voor een ander spreken, maar wij scheiden alles netjes, papier en karton, glas en plastic en redden het er prima mee.Je actie zal de reinigingskosten alleen maar doen stijgen wanneer dit zou gaan plaatsvinden, dus lijkt het de beste optie om beter te scheiden en zo nu en dan eens de moeite nemen naar het grof vuil te rijden als een een keer echt veel meer hebt. En oh ja, het scheelt aanzienlijk wanneer je de container uit de zon zet.

Beantwoorden
Peter Diderich 28 juli 2011 12:53 uur

Ik vind dit een goed initiatief want het rammelt aan alle kanten met het beleid van de afvalverwerking binnen de gemeente Almere waar we als inwoners behoorlijk de dupe van zijn. Het lijkt wel alsof de ambtenaren van de gemeente Almere daar zelf helemaal geen last van hebben maar dat kan ik me niet voorstellen. Verder zou de hoogte van de afvalstoffenheffing nog eens flink omlaag kunnen voor de bewoners zoals:- Geen onderscheid van de heffing tussen 1 eenpersoonshuishouden en gezinnen. Voor iedere woning geldt een jaarlijks tarief van 334,12 en dat terwijl ik maar eens in de 2 weken een vuilniszak vol heb en ook nog zo’n grote blauwe plastic container verplicht moet opruimen die ik in een jaar nog niet vol krijg.- Iedereen kan zijn grofvuil ongelimiteerd afvoeren bij een laadperron voor afvalverwerking in Almere. Ook inwoners woonachtig buiten Almere bieden dat afval met aanhangers tegelijk aan omdat zij in hun eigen gemeente daarvoor moeten betalen, veelal voor het gewicht en de categorie afval die men aanbiedt. Daarmee betalen de inwoners van Almere mee aan de kosten van een ander. Een legitimatieplicht zou dat enigszins tegen kunnen gaan of de jaarlijkse heffing verlagen en het grofvuil ook apart te heffen.Succes met het aanbieden van de petitie bij de gemeente en ik blijf dit volgen.

Beantwoorden
Sheila Brands 28 juli 2011 11:39 uur

In Engeland heeft men door hetzelfde 14-daagse ophaalsysteem een rattenplaag gecreeerd. Is dit wat we hier in Almere ook willen?
S.B.

Beantwoorden
monique 28 juli 2011 12:10 uur

Ben het er helemaal mee eens,het is zo vies en ook wij dumpen extra afval bij flatgebouwen,die grote containers hebben.

Fatma 28 juli 2011 09:38 uur

Dit kan echt niet zo langer doorgaan. De containers zitten propvol en er zitten heel veel maden in de containers. De maden lopen zelfds het huis in als we het niet zien. Het erg vies en we vinden dat 1 keer per twee weken erg weinig. Er moet gewoon actie ondergenomen worden !!!!!!!!!!!

Beantwoorden
Mevr. Sas 28 juli 2011 09:09 uur

Ik kan mij helemaal vinden in een aktie om de vuilcontainers weer 1x per week geledigd te krijgen.
Wij wonen in Almere-Hout en hebben de optie om een extra groenbak aan te vragen bij de Gemeente i.v.m. de grote van onze kavels. Maar dan nog! Wij kunnen ons tuinafval niet eens kwijt in 2 bakken. Het probleem met de stank uit het GFT gedeelte van de duobak blijft hetzelfde. De Gemeente zou als iets niet werkt dit moeten evalueren en corrigeren!

Beantwoorden
Karin 28 juli 2011 08:53 uur

Maden maden maden, bah wat vies!!!! Ik heb ook al contact gehad met de gemeente hierover en kwam niet echt verder. Blij dat er meer mensen zijn met dezelfde mening.

Beantwoorden
Yvette 28 juli 2011 07:06 uur

Ik vind het ook voor de hygiene een noodzaak dat de groene container 1 x per week word geleegd. Tijdens het warme weer hadden wij en meerdere in onze straat last van maaien.
Mijn voorstel, de blauwe bak 1 x in de 3 weken, en de groene bak 1 x in de week.

Beantwoorden
Ferry 27 juli 2011 21:31 uur

Ik ben het spuugzat dat er om de twee weken een bak wordt geleegd. Wij, gezin met twee kinderen, hebben hier absoluut niet genoeg aan. De blauwe “plastic” bak is na 6 weken nog niet vol maar de groene bak is na 1 week tot de nok gevuld. Met het extra huisvuil moeten wij dan naar het afvalperron in Poort.
Ik hoop dat er veel mensen klagen zodat er weer elke week opgehaald gaat worden.SUCCES

Beantwoorden
Paul Peeper 27 juli 2011 21:02 uur

De Gemeente moet inderdaad in actie komen dit gaat ook zo niet langer. Een halve container propvol elke 2 weken weer en nog rest afval over. De plasticbak kan je 4 weken mee doen want dit is een en al lucht. Het is inderdaad een goed voorstel om de bak afvalconatiner voor GFT en huisafval wekelijks te legen (hygienisch oogpunt, vooral in de zomer en de extra ritten naar de afvalinzameling). Een gezin heeft niet genoeg aan de halve bak. Ik ben voor het indienen van een petitie om de oude situatie weer terug te krijgen
I

Beantwoorden